Raznovrstan program na "Loristu" od 28. septembra do 2. oktobra

Međunarodnim sajmovima "Lorist", u okviru kojih će od 28. septembra do 2. oktobra biti priređeni 49. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. Sajam šumarstva, 23. Međunarodni sajam hortikulture i 24. Međunarodni sajam "Eko-svet", počinje jesenja sezona na Novosadskom sajmu.

U istom terminu, ali od 29. septembra do 1. oktobra održaće se 49. Međunarodni sajam turizma, dok od 30. septembra do 2. oktobra traju 7. Međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.

"Na prvim jesenjim priredbama na Novosadskom sajmu nastupiće više od 300 izlagača, što je za 20 odsto više nego lane, a dolaze iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije", rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Posetioci će imati priliku da vide osam tematskih izložbi, organizuju se turniri, sportska takmičenja, promocije i stručni skupovi. Prema najavama, proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova opreme za lov i ribolov na tržištu Srbije, posetiocima i stručnoj publici predstaviće najkvalitetnije proizvode, a pripremaju sajamske akcije i popuste koji će iznositi i do 20 odsto za kupovinu opreme za lov i ribolov.

Sajam turizma će pored turističke ponude naše zemlje prezentovati i mogućnosti putovanja i destinacije u Crnoj Gori, Grčkoj, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Sloveniji.

Republika Crna Gora je Zemlja partner 49. Međunarodnog sajma turizma.

Javno preduzeće "Vojvodinašume" će doprineti raznovrsnijoj ponudi na Međunarodnim sajmovima "Lorist“. Pored nastupa u Hali 1, Vojvodinašume će se predstaviti i na otvorenom prostoru Sajmišta. Novitet će biti Lovačka kuća "Četiri jelena", u kojoj će posetioci moći da degustiraju, a po želji i kupe lovačke specijalitete. U neposrednoj blizini, ručne mašine i veštinu prezentovaće šumski sekači. "Kup Lorist 2016" u gađanju glinenih golubova biće organizovan u Kaćkoj šumi. Pripremaju se i stručni skupovi, nastupi orkestara lovačkih horni i drugi atraktivni sadržaji.

Ribolovci će pred kraj sezone na "Loristu" sumirati rezultate. Izlagači će prodavati opremu po sniženim cenama. Između ostalih, nastupiće i Ujedinjeni ribolovci Srbije i Srpski savez bućkaroša. Biće proglašene i najbolje ribočuvarske službe u Srbiji za 2016. godinu. Prvi put na "Loristu" biće postavljen bazen za prezentaciju ribolovačke opreme.

U halama 2 i 3 i na otvorenom delu Sajmišta predstaviće se sportska udruženja i savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije. Na otvorenom prostoru će biti postavljeni tereni za odbojku, basket "tri na tri" i fudbal na male golove. Biće priređene promocije i turniri u sva tri sporta. U Hali 3 će, između ostalog, biti i turnir u malom fudbalu.

Na sajmu će se predstaviti 15 vinara koji će prirediti Izložbu vina, uz promocije i degustacije.

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije, YUTA i turističke agencije ove godine će pripremiti posebne ponude za đački i školski turizam.

Međunarodni sajam konjarstva i sersana ove godine biće održan sedmi put na Novosadskom sajmu. Posetioci će imati priliku da vide izložbu konja, ali i da uživaju u međunarodnim sportskim takmičenjima u preskakanju prepona i vožnji zaprega. Za najuspešnije takmičare pripremljen je nagradni fond sa više od milion dinara.

Pored već tradicionalnog Porodičnog dana, koji je u subotu, 1. oktobra, prvi put će biti besplatan ulaz za osnovce, a povodom Sajma sporta. Prvog dana tog Sajma, u petak, 30. septembra, kao i u nedelju, 2. oktobra učenici osnovnih škola moći će besplatno da posete Novosadski sajam. Ulaz će im biti omogućen kroz Aulu, a potrebno je da daju na uvid đačku knjižicu.

Radno vreme za posetioce je od 10 do 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti