Dani otvorene umetnosti u Eđšegu

Dani otvorene umetnosti "Novi Sad Open Art – NOA", u organizaciji Kulturnog centra, počeće u petak, 30. septembra, u staroj streljani Eđšeg i trajaće do 4. oktobra.

NOA se održava treći put, sa ciljem promovisanja umetnika mlađe generacije, kao i približavanja savremene srpske umetničke scene publici. Ovogodišnja manifestacija akcenat stavlja na vajarstvo i fotografiju, te će posetioci imati priliku da se upoznaju sa ovim umetničkim disciplinama.

"Novi Sad Open Art 2016" počinje 30. septembra u 17 časova u Eđšegu, postavkom radova učesnika, te likovnim susretima prilikom kojih će učesnici stvarati predmete u glini, fotografi će fotografisati susrete i nastajanje radova, nakon čega sledi razgovor koje će zajedno sa učesnicima i selektorima voditi gosti manifestacije, vajari Đorđe Aralica i Rade Marković. Drugog dana planirano je stručno vođenje kroz izložbu, a tokom manifestacije održaće se i vajarske radionice za decu i njihove roditelje.

Manifestacija će se nastaviti humanitarnom aukcijom na kojoj će biti prodavani predmeti i fotografije nastali na radionicama, koja će biti održana na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada 15. novembra. Selektorke NOA 2016 su: Sunčica Marković (slikarka i pomoćnica direktora KCNS), Biljana Jotić (istoričarka umetnosti) i Ksenija Kastratović (istoričarka umetnosti).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti