Dečija nedelja od 3. do 10. oktobra na više lokacija

Dečija nedelјa biće održana od 3. do 10. oktobra pod sloganom "Neću da brigam - hoću da se igram".

Cilj manifestacije je da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, te da se podigne kvalitet života mališana i podstakne pobolјšanje položaja dece u društvu, naveo je zamenik gradonačelnika Aleksandar Petrović.

Koordinatorka projekta Ljilјana Maširević je navela da je ovogodišnji promoter Dečije nedelјe atletičar Mihail Dudaš što je od izuzetnog značaja za svu decu jer je od malih nogu neophodno da razvijaju i neguju zdrave stilove života i ispravan sistem vrednosti.

"Kada je reč o programu 'Dečije nedelјe', trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne od kulturnih do sportskih. Tu su i sadržaji i programi za roditelјe, aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilјa u školama i kreativne radionice otvorenog tipa za naše najmlađe i mnoge druge. Predviđeni su i sadržaji za osobe sa invaliditetom u saradnji sa ŠOSO 'Milan Petrović'. Družićemo se sa našim paraolimpijcima koji su ove godine osvojili brojne medalјe. Aktivnosti nisu skoncentrisane samo u centru, nego i na širem području grada, Veterniku i Futogu, a svi programi su besplatni", rekla je Ljilјana Maširević.

Promoter "Dečije nedelјe" Mihail Dudaš je istakao da sport neguje prave vrednosti i usmerava decu na ispravan put.

"Danas deca mnogo vremena provode igrajući video igrice, a sve manje vremena provode na sportskim terenima, zato bih istakao posebno zadovolјstvo što se AK 'Vojvodina' uklјučio i učestvuje u ovoj manifestaciji", rekao je Dudaš.

Program manifestacije možete da pogledate OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti