Zlatni rog za najbolje oponašanje rike jelena pripao Slovencu

Titulu na Međunarodnom takmičenju u oponošanju rike jelena "Zlatni rog" odneo je Slovenac Janez Podkrižnik.

Takmičari su se nadmetali u disciplini "Dva jelena na rikalištu za krdo košuta", a pošto je bilo izjednačeno, za drugo i treće mesto su se borili rikači u disciplini "Alfa mužjak na rikalištu koji drži svoj harem". Tako je na drugo mesto dospeo najmlađi takmičar Košir Urban, takođe iz Slovenije.

Takmičari su lovci koji koriste rikalice za oponašanje rike jelena u lovu, a na takmičenju su pokazali svoje umeće u prepoznavanju jačine i dubine glasa jelena.

"Za oponašanje rike dozvoljeni su svi predmeti osim elektronskih, a takmičari najčešće koriste rogove, češke rikalice i razne druge predmete koji mogu da proizvedu zvuk jelena", poručio je sudija Srđan Peurača. 

  • Perica

    02.10.2016 14:03
    LOVCI
    Dok oni ovde riču,žene kod kuće uurliću....šala...
  • mila

    02.10.2016 13:50
    zamajavanje ljudi dosta smo citali za vojvodinasume prvo su kritikovali postavljanje direktora protivno zakonu sad riču to mu nekako dodje na isto
  • Sale NS

    02.10.2016 11:14
    Koja glupost ?
    Ovakva "takmičenja"direktno vređaju ljudsku inteligenciju. A što se tiče rike i zvukova raznih životinja to svakodnevno možete čuti na šalterima, kod pijace, u radnjama ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti