"Novosadski oktoberfest će postati novi turistički proizvod Novog Sada"

"Novosadski oktoberfest", prvi po redu, održaće se 28. i 29. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.

Konzumiraće se piva "Heineken", "Carlsberg" i "Apatinsko", a predstaviće se i proizvođači zanatskih piva kao i uvoznici piva iz svih delova sveta, najavio je direktor Kolor pres grupe koja organizuje festival Robert Čoban.

"Želimo da spojimo zabavu i privredu sa nemačkom tradicijom u Vojvodini, koja je zaslužna za razvoj pivarstva i stvaranje kulta ispijanja piva na ovim prostorima", naveo je on.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da Vojvodina ima dugu tradiciju piva, a da je Novi Sad imao pivaru stariju od Ginisa.

"Stupili smo u kontakt sa privatnim kompanijama i inovativnim pojedincima verujući da će "Okoberfest" biti podsticaj za nove, slične projekte koji će se tek naći u našem kalendaru i osvojiti svoj prostor na tržištu", kaže Cvetković.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević naveo je da manifestacije ovog tipa, postaju sve značajniji turistički proizvod Novog Sada.

"Namera Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije jeste da produži sezonu manifestacija, pogotovo što Novi Sad pretenduje da postane tzv. City Break destinacija. "Oktoberfest" se održava u zatvorenom, reprezentativnom prostoru Novosadskog sajma i siguran sam da će privući brojne posetioce. Još jedan bitan aspekt ove manifestacije jeste to što ima podršku Nemačko-srpske privredne komore, pa se očekuje dolazak privrednika koji će imati priliku da u opuštenijoj atmosferi razmene iskustva", rekao je on.

Cvetković je pozvao Novosađane koji vole pivo da pomognu da ova manifestacija, prva po redu, postane tradicionalna. Događaj će proteći u znaku piva, kobasica i pereca, a nastupiće bendovi Gift, Ničim izazvan, Orthodox Celts, Zvonko Bogdan, Frajle i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.

Pre same manifestacije, na Trgu slobode biće postavljen promotivni štand, na kojem će građani moći da konzumiraju pivo i perece, a biće postavljena i izložba o istoriji piva u Srbiji.

Ulaznice su po ceni od 200, a na sam dan festivala koštaće 300 dinara. Mogu se naći na portalu i prodajnim mestima GIGSTIX-a, a detalje o rezervaciji stolova i programu pogledajte OVDE.

  • Perica

    05.10.2016 17:29
    BREND
    Pod hitno da se ovaj festival BRENDIRA, da nam ga Nemci ne ukradu!?Sa sve kobasicama...proizvod Novog Sada!?
  • /

    05.10.2016 17:13
    /
    nije problem u zvonku nego u ''turizmu displeja ''

    svi gradovi evrope ce biti zauzeti adventom.
    a mi koji bozicne praznike mozemo duplirati nemamo ni ... a ne turizam

    aha, doci ce neko u betonsko ruglo ns sajma /potrazite slike predratnog ulaza u sajam ako mastate o turizmu/ i bacice pare na skuplje pivo nego u berlinu

    sajam je ostao duzan etnickog sela a ne jos da organizuje oktoberfest
  • Seka Persa

    05.10.2016 15:34
    Joca Ajkula...
    ("A bio je tako coo lik!")

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.