"Tri sove" - mnogo više od kreativnog boravka za školarce

Roditelji koji usled posla i obaveza ne stižu dovoljno kvalitetno da se posvete svojoj deci, imaju brigu manje ako se opredele za “Tri sove”, gde njihovi mališani dobijaju potpunu individualnu posvećenost.

"Tri sove" pružaju dnevni boravak sa kompletnom brigom o detetu, kao i školu engleskog i ruskog jezika, a nalaze se na Limanu 2, u Ulici     Milice Stojadnović Srpkinje 4.    

Mališani od 1. do 4. razreda imaju boravak u udobno opremljenom prostoru, pomoć oko domaćih zadataka i savladavanja gradiva, obroke, pratnju ili prevoz od i do škole, kreativne radionice, časove engleskog i ruskog jezika i još mnogo toga, uz druženje sa vršnjacima.

Sa njima rade učiteljica i profesori stranih jezika, objašnjava za 021.rs vlasnica Kristina Kovač.

“Roditelji sve manje vremena imaju da uče sa decom i iz tog razloga su nastale “Tri sove”. Osnovno što pružamo su boravak i učenje sa detetom. Deca su zbrinutai imaju pomoć pri učenju, da urade domaće zadatke, nauče sve što treba, bilo da je pesmica ili gradivo, sa njima rade učiteljice. Imaju obroke, doručak, ručak i užinu, u zavisnosti od smene. Deca koja idu prepodne u školu, dobijaju ručak i užinu i čekaju roditelje da dođu po njih u 17h. Ukoliko će doći kasnije, roditelji treba samo da se najave. S druge strane, ako dete ide popodne u školu, roditelj ga dovodi u boravak, ono dobije doručak, užinu i ručak”, objašnjava Kristina za naš portal i dodaje da je organizovana i pratnja mališana, što je neretko velika pomoć roditeljima koji nemaju vremena da ih u školu odvedu.

“Ako su deca u boravku, a idu popodne u školu, biće otpraćena do škole. Kada završavaju nastavu prepodne, onda dolazimo po njih u školu. Roditelji samo pre i posle posla dolaze po njih”, kaže vlasnica.

Kada završe obaveze koje se odnose na školu, mališani mogu da pohađaju strani jezik ili matematičku radionicu. Postoji mogućnost da se i deca i starijeg uzrasta i odrasli upišu u školu stranog jezika, koja će se održavati od 17 do 22 sati, u zavisnosti od interesovanja.

I tokom boravka, deca u slobodnim aktivnostima imaće najrazličitije likovne, matematičke, radionice kreativnog pisanja, ali i druge, u zavisnosti od interesovanja. U školskom uzrastu je važna fizička aktivnost, a prostor i lokacija “Tri sove” zbog blizine Limanskog parka daje mogućnost deci i za bavljenje sportom.

“Tri sove” “ne spavaju”, te po potrebi organizuju čuvanje dece, strane jezike i radionice i vikendom.

Nema igrica i kompjutera, samo knjige i društvene igre

Kristina Kovač naglašava da je produženi boravak oslobođen tehnologija. “Nema kompjutera i mobilnih telefona, već isključivo knjiga i društvene igre . Televizor ima funkciju samo za dokumentarne emisije ili za prezentacije. Igrice i račuri su im za kod kuće, kod nas se deca druže kreativnije”, ističe ona.

Za osmake organizuju pripremu za prijemni iz srpskog i matematike.

  

Prednost privatnog produženog boravka su male grupe i momenat socijalizacije. Osnovne škole su u obavezi da u boravak upišu sve koji se prijave, te je zbog velikih grupa teže kvalitetno raditi i svima se dovoljno posvetiti. Zbog toga roditelji mogu biti sigurni da će njihovi školarci u “Tri sove” biti u sigurnim rukama, jer će osim “namirenih” školskih obaveza, imati prostora za razvijanje drugih interesovanja i talenta, a sve to u društvu vršnjaka.

Cene sa popustom važe do Nove godine. Boravak “Tri sove” je prostran i prilagođen potrebama dece za učenje, zabavu i odmor, a više informacija saznajte na fejsbuk stranici i putem telefona 064/878-05-30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.