Novo naselje dobija novu zelenu površinu

Stanovnici Ulici Mileve Marić na Novom naselju uskoro će dobiti novu zelenu površinu između blokova zgrada.

Donedavno neuređena površina, na kojoj je nikao šumarak, posečena je, a staro bagrenje će zameniti 142 stabla visokog i srednje visokog drveća, rečeno je za 021.rs u "Gradskom zelenilu".

"Sada je na redu orezivanje 18 stabala lišćara. Posle toga biće nasut humus u sloju od 15 do 25 centimetara. U sklopu projekta predviđeno je podizanje travnjaka površine od 1.425 kvadratnih metara", kažu u ovom preduzeću.

Naime, u ovom delu grada je skoro preko 20 godina postojala samonikli šumarak, koji je dugo bio zapušten. To se pokazalo i nakon što su radnici "Zelenila" raskrčili prostor, jer je na kraju ostalo samo smeće, između ostalog punošpriceva, ali i po neki komad bele tehnike.

Iako je kroz šumarak postojao put koji je Ulicu Mileve Marić povezivao sa Ulicom Momčilom Tapavice, građani su izbegavali da tuda prolaze noću.

Za ovaj neuređeni prostor se govorilo da će postati vrtić, škola ili park, ali je sada samo izvesno da će biti još jedna zelena površina u gradu. 

  • Miki

    13.10.2016 22:15
    @nana
    Veliki problem za sve u okolnim zgradama, pod hitno srediti taj prostor i skloniti djubre odtale. Apelujem na sve komsije da se organizujemo i trazimo nasa prava na normalan zivot!. MZ Gavrilo Princip nije uradila nista po tom pitanju, samo pricaju da se ceka nastavak gradnje Bulevara Bate Brkica ...
  • Komšinica

    12.10.2016 16:24
    A staza za pešake?
  • Rodoljub

    12.10.2016 16:00
    Odgovor za NSHC
    Šerif jeste ali radi. Kapa dole!!! U zadnjih pet godina je na naselji odrađeno više nego za prošlih dvadeset!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti