VIDEO: Promotivni spot Vojske Srbije za svečanost u Novom Sadu u subotu

Ministarstvo odbrane zvanično je najavilo da će pripadnici Vojske Srbije učestvovati na svečanosti povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, u subotu, 22. oktobra, na Beogradskom keju, sa početkom u 12 časova.

"Više od 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom prikazu, gde će biti predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema. U prikazu dela operativnih sposobnosti učestvovaće pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije. Na svečanosti u subotu, u statičkom delu, biće prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešelonu. U prikazu će učestvovati i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 vazduhoplova RV i PVO Vojske Srbije", saopštilo je ministarstvo.

Pored svečanosti na Keju, dan ranije, u petak, 21. oktobra, sa početkom u 16 časova, biće izveden promenadni defile Garde, na potezu od Komande 1. brigade KoV (u Dunavskoj ulici) do Trga slobode, nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir Garde i prikaz borbe pripadnika Specijalne brigade.

MO je navela i da će u okviru priprema, svakodnevno do 22. oktobra, u vremenu od 10 do 15 časova, na Dunavu od Žeželjevog mosta do Mosta slobode, i na Beogradskom keju, vojska uvežbavati prikaz, uz nalete vazduhoplova RV i PVO i plovidbu brodova Rečne flotile.

O promenama u saobraćaju i vežbama Vojske Srbije pročitajte više u ovoj vesti.

  • Mara

    20.10.2016 14:41
    Uz dužno poštovanje Vojsci, malo je sad već degutantno. Već danima slušamo "rat uživo", samo gledam svoju bebu da l' će da se rasplače ili da se probudi (ako uspe da zaspi). Mislim, sve i da nemam dete, glasno je i neprijatno, uopšte se ne ložim na rat. Još smo mi na Ribljoj pijaci, kako li je tek ovima na Keju?
    Ne mogu da verujem da to smeju to da rade baš tako, usred i iznad naseljenog mesta. I iz ekoloških i iz bezbednosnih razloga (mislim, verujem ja da su dobro obučeni, al' opet...).
  • G

    20.10.2016 13:37
    @Rasha - uvek me zapanji tolika potreba za lupetanjem o nečemu o čemu nemate pojma, baš kao i oni što tvrde da u SAD ima milion Srba. U SAD, gospodine, ima oko 3 miliona Rusa, i to se misli na ukupan broj građana koji vode svoje poreklo iz Rusije odnosno jasnije SSSR koji su se ikada doselili. Ali hajde da probamo da se upotrebimo vašom "logikom" - u SAD ima oko 45 miliona Nemaca, da li oni "imaju želju da se vrate u majčicu", i šta iz toga možemo da zaključimo o Nemačkoj koristeći vaše kriterijume?
  • mssnss

    19.10.2016 22:01
    nss
    na keju inace smrdi kanalizacija ali od ovog smrada nafte sve tera na povracanje i stipa za oci...kojoj li je budali palo na pamet da danima glume ratno stanje i urlaju i nadlecu i uzas jedan...da se iselis i nestanes...deca isprepadana,roletne spustene ali ne vredi ...ludilo se siri kao infekcija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti