FOTO: Počele pripreme za izgradnju tržnog centra kod Spensa

Na parceli na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod "Spensa", počela je priprema za izgradnju tržnog centra.

Uklonjeni su sportski tereni, izmešta se vrelovod, a tu je i ekipa za geomehanička istraživanja terena. 

"Planiramo da do kraja meseca i zvanično obavimo primopredaju zemljišta, ali se već sada, prema dogovoru sa gradskim vlastima, uklanja vrelovod, kako bi mogli nesmetano da nastavimo s radovima", navodi za "Novosti" Nemanja Savčić, menadžer u "Nepiju".

Do kraja meseca trebalo bi da bude izabran i javnosti predstavljen idejni projekat budućeg tržnog centra. Prvi obimni građevinski radovi očekuju se u februaru ili martu, da bi, kako je planirano, novi tržni centar bio otvoren u 2018. U njegovu izgradnju biće uloženo više od 60 miliona evra, jer su urbanisti predvideli objekat površine oko 115.000 kvadratnih metara, sa sportsko rekreativnim sadržajima.

U budućem šoping centru, uz prodavnice biće i bioskopi, kuglane i drugi zabavni sadržaji.

Podsetimo, Južnoafrička kompanija "Nepi" kupila je ovaj najskuplji plac u istoriji Novog Sada za skoro četiri milijarde dinara. Za ovaj najskuplji plac, površine 32.948 kvadratnih metara, južnoafrička kompanija je izdvojila, čak, oko 1,2 milijarde dinara više od početne cene. 

  • JJ

    20.10.2016 08:34
    Tugo moja ...
    Upravo su sahranili SPENS koji je taman probudjan posle otvaranja Univerexporta !
    Tri trzna centra na 200 metera jedan od drugog !?!?!?!? a narod nema sta da jede ???
    Tolika lepa livada ode u BETON !!! (ah da imacemo kuglanu u novom trznjaku )
    Dobro da nas nisu utesili time da cemo imati salu za ŠAH umesto tolike livade !!!
    UZAS UZAS UZAS !!! U sta se pretvara Novi Sad ?? Prodaje ga kako ko stigne !!
    Tugo moja !!!
  • NSS

    19.10.2016 22:06
    NSS
    izrstan potez,beskrajno se zahvaljujemo gradonacelniku i celoj gradskoj vladi na trznom centru preko puta trznog centra i molimo za jos jedan ali na sledecoj autobuskoj stanici...narod prosto ne moze da doceka da potrosi sve sto mu je ostalo od plate
  • маркеђани

    19.10.2016 13:48
    Забетонирајте Нови Сад!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti