Plakat Šešelja na Radničkom visio sedam meseci bez dozvole, nadležni ćutali

Plakat Srpske radikalne stranke sa likom Vojislava Šešelja sedam meseci je bez dozvole visio na zgradi Radničkog univerziteta.

Kako saznajemo u ZIG-u, radikali ovom preduzeću nikad nisu podneli zahtev za postavljanje reklame. Plakat je skinut samo dva dana nakon što smo ZIG-u uputili zahtev za informaciju od javnog značaja.

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić je u dva navrata za 021.rs rekao da imaju sve potrebne dozvole i saglasnosti za postavljanje reklame.

"Imamo sve saglasnosti, ugovor sa agencijom, koja ima ugovor sa Novosadskim otvorenim univerzitetom. Takođe, imamo i dozvolu Zavoda za izgradnju grada, tako da je reklama postavljena u skladu sa svim propisima i svim pratećim stvarima koje su potrebne", kazao je nedavno Jakšić.

Sedam meseci trajale su nesuglasice između SRS i Novosadskog otvorenog univerziteta, na kojem su tvrdili da nemaju nikakve veze sa postavljanjem reklame, te da nisu dali saglasnost nikome.

"Problem je kada institucije ne rade svoj posao. Kako smo mi postavljali reklame, koje nisu bile političke, sve inspekcije su izlazile za tri dana i uklanjali ih sa zgrade. Sada niko nije izašao na teren", rekao je direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš.

Nelegalno postavljen plakat trebalo bi da ukloni Gradska uprava za inspekcijske poslove, te se postavlja pitanje kako jemoguće da je plakat bez dozvole stajao sedam meseci, a time i tokom čitave predizborne kampanje za izbore u aprilu, a da niko od nadležnih službi nije reagovao.

  • Mirko

    20.10.2016 15:39
    jogi bogi
    JOGI LETAČ

    ti znaš da sam bot.. a i baš si dao lepo objašnjenj kako nije sve po zakonu.znaš proceduru...nemaš pojma..zig je dao dozvolu agenciji i kraj...više se ne pita i zig ni univerzitet..razumeš...agencija univeritet..agencija zig...agencija srs i kraj...prvo se malo informisi pa kritikuj
  • gsw

    20.10.2016 14:52
    @Realnost

    Kvalitetan trol! :D
    (ili si kompletno lud)
  • /

    20.10.2016 08:36
    /
    radikali su vec imali spiskove gradjana ko je ko a ne ko je gde.
    vlast su takodje imali a rat se desavao ovde

    nvo nisu samo organizacije o brizi rema zivotiinjama nego i ona o prijateljstvima istocnih zemalja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.