FOTO: Održana Vojna parada u Novom Sadu

Vojna parada povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu održana je na Beogradskom keju.

Paradi su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, predsednik Tomislav Nikolić, kao i mnogobrojni ministri, a pre početka govorili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović.

Vučević je rekao da se danas sećamo onih koji su dali svoj život za slobodu u Drugom svetskom ratu, a da će ideja antifašizma uvek biti u srpskom narodu.

Vojna parada počela je plotunima sa Petrovaradinske tvrđave. U delu keja od Varadinskog do Žeželjevog mosta prolazila su borbena vozila, a paradu su upotpunili naleti aviona, defile Garde, plovidba brodova Rečne flotile, kao i demonstracija antiterorističkog desanta Specijalne brigade VS.

Podsećamo da je do 16 časova zabranjen saobraćaj na Beogradskom keju od Ulice Marka Miljanova do Trga neznanog junaka. Takođe, zatvorene su i ulice koje izlaze na kej i to Dunavska od Ive Lole Ribara do keja, Miloša Bajića od Dušana Vasiljeva do keja i Marka Miljanova od semafora kod Kvantaške pijace do keja.

  • G

    26.10.2016 09:45
    @Vojvodina Republika - "poštovani" fašistički "gospodine", hvala vam što ste javno objavili vaš fašistički naum i što Vojvodini priželjkujete sudbinu današnjeg Iraka i Libije. Još više vam hvala što podržavate napredne demokratske metode poput nasilne promene granica i odbacujete te nazadne varvarske metode poput referenduma. Vojvodina i vojvođanski narod će se sa vama bez svake sumnje usrećiti.
  • Vojvodina Republika

    25.10.2016 02:45
    Sad znamo sta imate
    Dakle, sad znamo sta imate u arsenalu, gospodo Srbijanci. Nije ni tako lose, pogotovo ono sto je jos ostalo od JNA, ali malo je to za NATO.
    A ovi sto se pitaju ko ce da otcepi Vojvodinu: oni koji su je i dali Srbiji. Velike sile. Nece biti referenduma, nije ga bilo ni kad ste rusili vlast 1988. Samo dva mala podsecanja na "moc Srbije" i mogucnost da se sacuva Vojvodina:
    1941. 27. marta se vikalo bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob. Samo mesec dana kasnije su Srbi vec morali da napuste mnoge delove Vojvodine.
    1999. Vec u aprilu i maju su postojali planovi koji ce se vojvodjanski grad preseliti u koje mesto u Srbiji (drzavna uprava i sve ostalo), kao sto je to uradjeno sa Kosovom. Sloba je potpisao kapitulaciju, predao Kosovo i tako postedeo Vojvodinu kopnenog napada NATO. Inace, bio sam ucesnik u tom ratu, nazalost, na pogresnoj strani.
    Srecna vam i napredna sloboda, Vojvodjani!
  • Душан

    24.10.2016 16:09
    Ратоборни војвођани
    Видим много претњи и слутњи овде... све ми се чини као да ће се војводина отцепити. Да ми је знати само ко ће то да уради?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.