Policija traga za roditeljima napuštene bebe kod Betanije, dečak dobio ime Srećko

Policija još traga za roditeljima koji su u petak kod Betanije tek rođenog dečaka ostavili u platnenoj torbi.

Beba je u međuvremenu zbrinuta u Dečjoj bolnici.

Slavica Fejsa, novinarka "Ruskog slova", koja je pronašla dečaka, kaže da deo dvorišta gde je bebu pronašla koristi kao prečicu na putu do posla.

"Čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred i ušao u butik. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i videla sam dečaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana pertlom", kaže Fejsa za "Alo".

Pribrala se, podigla dete i odnela ga u porodilište. Ubrzo se pojavilo medicinsko osoblje i dete je zbrinuto. Ubrzo je u Betaniju stigla i policija.

Fejsa dodaje da je u subotu bila da obiđe bebu, ali da nije mogla da uđe kod dečaka, koji je već dobio ime Srećko, no doktori su joj preneli da je dobrog zdravlja.

Srećko će sigurno neko vreme provesti u Dečjoj bolnici, ali zasad se ne zna tačno ko će preuzeti brigu o njemu. O tome će odlučiti Centar za socijalni rad, a moguće je da će ga preuzeti neka hraniteljska porodica.

  • hm

    25.10.2016 14:30
    Ne razumem kako toliko tragaju, pa valjda je kad su je primili na porodjaj uzet dokument/identitet majke porodilje? Gde joj je pracena trudnoca ako ne u toj bolnici? Nemoguce da se ne zna ko su??
  • @omfg

    24.10.2016 10:18
    Hahaha potpuno se slazem. Pametnom osoblju predlazem, posto dete nema ni prezime, da mu za prezime daju Niciji. Eto, nek se zove Srecko Niciji. I za koji djavo policija trazi roditelje, pa ako vec ne mogu da se brinu o njemu, ovo je najbolje sto su mogli da ucine za njega, ovako moze u najkracem roku da bude usvojen, umesto kako to biva kod nas zahvaljujuci losem zakonu - da se probisveti od roditelja ne odricu deteta o kojem ne brinu godinama, za koje vreme se ono potuca po domovima i hraniteljima, dok ne bude suvise kasno za usvajanje i odgajanje kako treba, a za to vreme neki ljudi cekaju svoje dete.
  • Koko

    24.10.2016 08:12
    ?
    Zašto policija traži roditelje? Jedino bi to imalo smisla da bi ih uknjižila i obavestila Centar za socijalni rad: ako ikad dobiju još neko dete (ili ga već imaju) - da im se oduzme po kratkom postupku! Inače ne vidim svrhu: da ima vrate dete koje ne žele pa da mališa živi u paklu? Ovako, usvojiće ga možda neko ko je željan da detetu pruži dom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti