Ukradena dva kilometra ograde na autoputu kod Novog Sada

Krađe signalizacije i opreme na autoputu kod Novog Sada se konstantno nastavljaju iako predstavljaju opasnost i donose veliku materijalnu štetu.

Na relaciji autoputa Beograd - Subotica, kod Novog Sada, iz vozila se jasno mogu uočiti samo goli stubovi, na kojima već duže vreme nema saobraćajnih tabli. Na drugoj metalnoj konstrukciji lopovi su ostavili samo najviši deo putokaza, jer najverovatnije nisu mogli da ga dohvate.

Ipak, uspeli su da odnesu više stubova, ograde i žicu, i to u dužini od skoro dva kilometra.

U "Putevima Srbije" navode da ukupna vrednost ukradene signalizacije premašuje 20 miliona dinara.

"U zoni Novog Sada, na delu državnog puta prvog A reda broj 1, lopovi su nanovo ukrali i uništili više puta postavljanu signalizaciju i opremu. Odneto je čak 20 kilometara leđne trake odbojne ograde, 30 komada stubova odbojne ograde na mostovima, 20 znakova i putokaznih tabli na autoputu, na Zrenjaninskoj i Temerinskoj petlji, i još 62 šaht poklopca sa Zrenjaninske petlje", navode u "Putevima Srbije".

Prema pisanju "Novosti", poslednja u nizu krađa je čupanje i odnošenje stubova i pletiva zaštitne žičane ograde postavljene s obe strane autoputa na potezu od oko 25 kilometara, koja služi da se spreči prolaz životinja drumom.

Nadležni u ovom javnom preduzeću navode da su krađe signalizacije najučestalije na petlji "Sever", kod Klise, kao i na delu servisne saobraćajnice, od petlje "Zrenjanin" do naplatne stanice "Novi Sad - Jug".

I pored toga što policija najčešće uhvati počinioce ovih krivičnih dela, krađa se konstantno nastavlja. 

  • Čučuk Stana

    26.10.2016 20:39
    A mi plaćamo duplo
    Dva km ograde može da ukrade samo onaj ko je i postavlja!!
  • Cockney Call

    26.10.2016 19:38
    Upozoravao je davnih dana na ovakvo nedolično ponašanje, "sveti Velimir Velja Ilič" i dao istorijske smernice za rad srpskog putarstva, "nemojte krasti, već kraduckajte".
  • Jeremija

    26.10.2016 19:02
    Otišao Tito na "onaj" svet i pravo kod Svetog Petra .
    I kako je Jože voleo sve da zna , nesačekavši da ga ovaj pošalje u raj ili pakao , zapita sveca kakve to satove ima kod sebe . A ovaj mu odgovara :
    - Svaki sat predstavlja jednu državu , kad neko nešto ukrade kazaljke se okrenu za jedan sat .
    - M...u ti B...u , pa gde je sat za Jugoslaviju !?
    - Misliš na ventilator .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti