Kupovinom u knjižari BoBo, idete na predstave "Prometej" ili "Neoplanta" u Novosadskom pozorištu

Kupovinom u knjižari BoBo, idete na predstave "Prometej" ili "Neoplanta" u Novosadskom pozorištu.

Izaberite nešto iz velike ponude knjiga, poklona, školskog pribora, igračaka, nakita i besplatno idite na čuvenu predstavu.

Knjižara se nalazi u Svetozara Miletića 45. Saznajte više o bogatoj ponudi na novom sajtu knjižare BoBo. Pogledajte asortiman knjižare i naručite preko interneta onlajn.

U akciji "I knjiga, i karta za pozorište", koja počinje u novembru, svi koji kupe knjigu ili nešto iz gift programa, moći će da gledaju predstavu po izboru, "Prometej" ili "Neoplanta" u Novosadskom pozorištu. Predstave počinju u 19 sati i igraju se na mađarskom jeziku (osim gostovanja iz Skoplja koje je na turskom) i imaju prevod na srpski koji se emituje na scenskom portalu.

Prometej, 2. novembra

Je li vatra u nama ili samo plamti svet oko nas? Treba li je buditi ili gasiti? Šta danas može da probudi žar u čoveku ili je on možda zauvek ugašen? Za šta (danas) vredi izgarati? U kovitlacu boja, svetla i nepatvorenih emocija, u atmosferi koja nalikuje antičkoj Grčkoj, makedonski umetnici naziru neke od odgovora...

Tursko pozorište iz Skoplja gostuje u Novosadskom pozorištu, izvodi predstavu "Prometej" koju je po Eshilu režirao Dejan Projkovski. Vatra u ovoj predstavi često postaje i vatra kojom, u sred bela dana, likovi traže ljudsko u sebi, traže sami sebe, traže čoveka. Ta vatra u stvari postaje jedna vrsta njihove savesti, njihove oči, pogled, njihovo srce i telo… Ovaj Prometej je laboratorija antičkog teatra.

Opširnije OVDE.

Neoplanta, 3. novembra

Priča o gradu u kojem je ponekad moguće biti i čovek. Saga o istoriji koja nas pobeđuje i ničemu ne uči, kako naše pretke - tako ni naše potomke. Ni nas same…

Ovo je 60. izvođenje izuzetne predstave koja je obišla ceo region, gostovala na svim važnim festivalima u okruženju (Bitef, Gaveline večeri, Festival nove drame u Ljubljani, Borštnikovi susreti, Bijenale crnogorskog teatra, Ohridsko leto, MOT, Letnji festival u Kopru...) i pobrala gomilu nagrada, između ostalog bila je apsolutni šampion Sterijinog pozorja pre nekoliko godina. Režirao ju je Andraš Urban inspirisan realnim životom i delom “Neoplanta” Lasla Vegela. Briljiraju glumci, njih deset igraju kao jedan. Master klas glume u furioznom tempu koji ostavlja bez daha...

Opširnije o predstavi OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti