FOTO: Otvorena izložba "Od Čuruga do Čurunge" u Radio kafeu

Izložba slika pod nazivom "Od Čuruga do Čurunge" autora Đorđa Kovačeva otvorena je od danas u Radio kafeu.

Izloženo je petnaestak slika nastalih prošlog leta. Prema rečima Kovačeva, opus je nazvao tako jer je Čurug mesto gde su nastale, a Čurunga značajna relikvija fascinantne kulture aboridžinskih plemena. 

"Ova izložba je jedan fragment onoga čime raspolažem trenutno u ateljeu. Već sam duboko zašao u jednu potpuno novu sferu, a to su slike velikog formata, potpuno apstraktne, rađene u stilu minimalizma gde preovlađuju strukture. Taj ciklus je trenutno aktuelan. Ovaj prostor je kamerni i potpuno odgovarajući. U Čurugu gde živim, dosegao sam do aboridžinske kulture proučavajući knjige mađarskog antropologa. Došao sam u kontakt sa njihovom kulturom koja me je fascinirala i počeo sam da koristim njihove relikvije kao predložak za umetničko delo", objašnjava Kovačev za naš portal.

Izložba je postavljena do 4. decembra.

O autoru:

Đorđe Kovačev (1947) je akademski slikar i multimedijalni umetnik. Pored slikarstva, bavi se i muzičkim stvaralaštvom različitih žanrova.

Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi, a jedno vreme živeo je i izlagao u Beču. Trenutno je aktuelna stalna postavka u galeriji "Kovačev" u Čurugu. Više o autoru i njegovoj umetnosti u intervjuu OVDE.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.