Hotel "Holidej in" na Bulevaru Evrope do daljeg bez namene

Skoro godinu dana od najave da će zgrada na Bulevaru Evrope, koja je građena kao hotel "Holidej in" postati hotel "Kraun plaza", nema nikakvih informacija da li će se to dogoditi.

Zgrada na Bulevaru je prazna i zatvorena, a pokušaji 021.rs da dođe do nekog ko bi imao informacije o tome hoće li hotel u bilo kom obliku proraditi ostali su bezuspešni.

Iz centrale "Kraun plaze" nisu odgovarali na naša dopise, a nismo uspeli da dođemo ni do firme "Plaza AGNS d.o.o." koja je navodno vlasnik objekta, a zapravo je smeštena u sedištu kompanije Aleksandar koja je i gradila hotel.

Podsetimo, pre skoro godinu dana je javnosti poslato saopštenje iz jedne beogradske marketinške agencije sa pompeznom najavom da će tokom 2016. godine u Novom Sadu biti otvoren drugi "Kraun plaza" hotel u Srbiji. Već tada je bilo čudno što u saopštenju nije bilo detalja o lokaciji, i tek pošto se 021.rs raspitao, ispostavilo se da se zapravo radi o zgradi nikad otvorenog hotela "Holidej in", koji je sagrađen bez građevinske dozvole sa dva sprata više i naknadno je legalizovan.

Pored toga vođena je i istraga protiv bivšeg direktora novosadskog Zavoda za izgradnju Borislava Novakovića, vlasnika Industrije mesa Matijević, Petra Matijevića, vlasnika kompanije "Aleksandar" Vojislava Gajića i drugih, zbog sumnje oko prodaje zemljišta gde se sagradio hotel. Međutim, tužilaštvo je krajem 2015. godine odustalo od dalje istrage.

  • panon

    01.11.2016 11:40
    karitja nazad , pod hitno!
    Eto nove prilike za karitja da počne saditi salate u srcu Vojvodine. Koja gomila diletanata i lopova se skuplila na ovom prostoru !? Puno pozdrava sa nove autobuske stanice , ulaznice se plaćaju , izeš poreze !! Tek će ih sada biti , ali tu je povećanje penzija i plata.... plus i minus... i na kraju minus !
  • Kaligula

    01.11.2016 11:10
    Sta je sa onom zutom zgradom na Bul. Cara Lazara? Stoji tu ko avet 20 godina ejjj. Mogli su tu podici visespratni baletski centar umesto sto su rasturili park na Limanu 3 djubrad...
  • Branimir

    01.11.2016 09:35
    PRAVA INVESTICIJA!!!
    Potreba za hotelom visoke kategorije u Novom Sadu postoji vec više decenija. u Gradu su u proteklom vremenu organizovani brojni naučni, kulturni, stručni, sportski i drugi skupovi medjunarodnog značaja (Kongres kardiologa, Simpozijum o suncokretu, najveća Svetska konferencija o proizvodnim istraživanjima, brojni sportski dogadjaji i sl.) Prilikom tih dogadjaja najveću manjkavost predstavljalo je to što Grad ne raspolaže hotelima visoke kategorije.
    U interesu je ukupnog razvoja Grada da se grade takvi hoteli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.