FOTO: Oko 80 tona ambalažnog otpada završilo na Gradskoj deponiji

Više od 80 tona ambalažnog otpada odneseno je u protekle dve nedelje na Gradsku deponiju u sklopu pilot-projekta primarne separacije otpada.
Kako navode u "Čistoći", građani su se odazvali molbi preduzeća i počeli da odvajaju otpad već u domaćinstvima, što je znak da su dobro prihvatili projekat.
 
"Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da su Novosađani pokazali visok nivo svesti kada je reč o separaciji otpada i da su naši apeli već na početku projekta urodili plodom. Količina reciklažnog otpada koji se dovozi na deponiju se iz dana u dan povećava i na taj način JKP 'Čistoća' je u mogućnosti da otpad iskoristi u daleko većoj meri nego do sada. U narednom periodu nastavićemo da promovišemo primarnu separaciju u novosadskim školama, kao i u direktnom kontaktu sa građanima i mesnim zajednicama koje su uključene u pilot-projekat", navodi direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović.
 
 
U protekle dve nedelje su Novosađani mogli na 70 lokacija u širem centru grada da odlažu komunalni i ambalažni otpad. U preduzeću naglašavaju da se ambalažni otpad na Gradsku deponiju odvozi posebno obeleženim kamionom i taj otpad se ne meša sa komunalnim otpadom. Po dolasku na Gradsku deponiju, otpad se dalje razdvaja na linijama za separaciju i šalje na reciklažu.
  • Tanja

    15.11.2016 08:23
    Jedva smo čekali
    Novi Sad ima savesne, odgovorne i vredne građane, koji su odavno bili spremni na separaciju otpada, ali se uslovi nisu ranije stekli za to. Neko je po običaju odugovlačio u lancu ili se nije mešao u svoj posao.
  • Marija

    14.11.2016 20:04
    Komunalni otpad
    Što se tiče klasiranja komunalnog otpada podržavamo sve to.Pitam se čija je Podbara?Mi kao da smo nečije pastorče. Obidjite malo i naš kraj a nemojte nas samo zaobilaziti. Na kraju Tekelijine ulice su kontejneri prepuni smeća ,a zašto i mi ne bismo reciklirali otpad.Oko drvete kod kontejnera su otpaci za pse lutalice. Pa oni koji su ljubitelji pasa drže ih u kućama i hrane ih , a ne ovako bacaju otpad oko drveta.Nas zaobilaze i oni iz gradskog zelenila a trotoari su deponije smeća. Jedini ukras nam je škola i njena okolina ali to održavaju radnici škole Dom zdravlja u Ulici JUG BOGDANA je za svaku pohvalu. Dvorište je kao park.
  • A sad

    14.11.2016 19:01
    Navucicete gnev `ekipe` koja skuplja sekundarne sirovine, napasce kamion sa plastikom kao pirati sto napadaju brod i oteti tovar plastike :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.