FOTO: Novosadski đaci traže da im se vrati školski mačor Bleki

Đaci Muzičke škole "Isidor Bajić" pokrenuli su peticiju da im se u ustanovu vrati lokalni ljubimac, crni mačor, kojeg je Zoohigijena odnela u prihvatilište po prijavi obezbeđenja škole.
Đaci su navikli na "školskog" mačora, koji se odaziva na nekoliko imena - Bleki, Ćićo, Tomi, Crni...
 
Kako za 021 kaže pokretač peticije Katarina Gajinov, cela škola obožava ovog mačora i rado s njim provode vreme, ali je obezbeđenju smetalo što je životinja šetala hodnicima i "prisustvovala" nastavi.
 
"Razmišljamo šta da radimo, kako da vratimo našeg mačora. Možda neko od nas može i da ga udomi i tako ga trajno zbrinemo, ali ne želimo da ostane u prihvatilištu. On je jedan miran i dobar mačor", kaže Gajinov za naš portal.
 
 
U prihvatilištu za životinje u Šangaju kažu da je mačor odveden po prijavi za napad na jedno lice, te da se sada nalazi u kancelariji u objektu. Sedi mirno i ne pravi probleme, a zvanično se vodi kao mačor na udomljavanju.
 
Peticija za sada ima 68 potpisa i đaci žele da postane još masovnija. Cilj je, kako kažu, naći rešenje za zbrinjavanje mačora.
  • marko

    26.11.2016 15:05
    Ziveo macak
    Inace direktor zoo higijene sasa bursac obozava zivotinje pogotovo macke.licno sam bio kod coveka i video da ima 7
    .,8macaka jako lepo negovanih.on i njegova porodica obozavaju zivotinje.verovatno zbog toga i taj macak spava u kancelariji
  • m

    25.11.2016 14:56
    njegoseva ulica inace vrvi od miseva i pacova(restorani,pekare,poslasticarnice),ne znam kako je macak ispao problematican?
  • Tanja

    24.11.2016 23:14
    Daj bre deco uzmite mačka
    Pa stvarno ne mogu da verujem da se niko od toliko djaka nije našao da udomi mačka. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti