Traže da se Aleja pesnika na Gradskom groblju oslobodi od naknade

Društvo za rusinski jezik, književnost i kulturu obratilo se Komisiji za predstavke i predloge sa inicijativom da se grobna mesta pisaca Miroslava Antića, Mikole M. Kočiša, Ferenca Fehera i Radeta Obrenovića oslobode od plaćanja nadoknade.
Kako se navodi u njihovom dopisu, oni su se obraćali "Lisju" sa istim zahtevom, ali je njihov odgovor bio da je važećom "Odlukom o obavljanju komunalne delatnosti upravljanje grobljima i pogrebne usluge" predviđeno da su plaćanja pomenute naknade oslobođena samo grobna mesta u kojima su sahranjeni narodni heroji.
 
"Lisje" je istaklo da zbog toga nije u mogućnosti da, bez izmene pomenute odluke, oslobodi od plaćanja grobna mesta u Aleji pesnika. 
 
Tim povodom članovi Komisije će Gradskoj upravi za komunalne poslove predložiti da se izmeni ta odluka kojom bi se Aleja pesnika na gradskom groblju izuzela od plaćanja nadoknade.
  • Ana

    08.12.2016 12:56
    Pohvalno
    Grad kulture bi trebao da ispuni ovaj zahtev, zar je moguce da to vec nije uradjeno!!
  • Vun Veg Vun Dar Vun

    08.12.2016 10:39
    Lisje
    Jedno od retkih preduzeca, koja funkcionisu kako treba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti