Peticija u Novom Sadu: Odustanite od Nove godine, novac u humanitarne svrhe

Grupa Novosađana pokrenula je peticiju da se odustane od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode i da se novac namenjen slavlju prosledi u humanitarne svrhe.
Novosađani, okupljeni u neformalnoj grupi Novosadska patrola, poručuju da je građanima dosta šunda i kiča koji krase svaku proslavu Nove godine, kao i programa koji "intelektualno zadovoljava stvarno samo mali broj Novosađana".
 
Cilj je, kaže za 021 inicijator peticije "Neću proslavu, hoću da pomognem" Nemanja Ostojin, omogućiti nekom mališanu da zdrav dočeka svaku narednu Novu godinu, umesto da se slavi jedno veče posle kog problemi koje imamo svakako ostaju.
 
"Peticija je pokrenuta pre dva dana, ali je ideja nastala pošto smo videli da se neke gradske uprave u Srbiji odlučuju da novac namenjen proslavi Nove godine usmere u kupovinu opreme za bolnice i humanitarne svrhe. Ovo je naš pokušaj da pomognemo ugroženima, koji su osuđeni na lečenje svoje dece SMS porukama - poslali smo juče mejl gradonačelniku Novog Sada sa istim zahtevima i videćemo da li će naši napori uroditi plodom", kaže Ostojin za 021.
 
On dodaje da se ogromne sume troše i na kupovinu novogodišnjih ukrasa. "Sve to lepo izgleda, ali mi od toga nemamo ništa. Ne znamo ni da li taj novac za kupovinu ukrasa zaista u celini ode u tu svrhu, ili negde drugde", poručuje ovaj građanin.
 
Inače, dočeka 2017. godine na Gradskom trgu u Požegi neće biti jer je lokalna vlast rešila da novac odvojen za novogodišnju žurku ustupi za popravku skenera u bolnici. Više o tome OVDE. Takođe, opština Kakanj u BiH ove godine neće slaviti Novu godinu, ali će sav novac preusmeriti za lečenje teško obolelog sedmogodišnjeg dečaka.
 
Peticiju Novosađana možete da pronađete OVDE.

Komentari 132

  • Rade

    19.12.2016 21:15
    Da je drzava normalna, ovi koji podrzavaju sve ovo sto je nehumano, citajte "partijski sledbenici", sa svojim znanjem i strukom, ne bi dogurali dalje od pozicije cistaca WC-a! Tuzno je sto u nasem slucaju, ti isti nam odredjuju zivote! Nesto ovde debelo ne valja...
  • Mirko

    17.12.2016 15:23
    Necemo proslave ako nam ne date izvestaj o svakom dinaru i koliko sta kosta i koji su sponzori.
  • Grgolj

    17.12.2016 00:26
    Odlčio sam da ono malo novca što sam izdvojio za proslavu nove godine usmerim u dobrotvorne svrhe. Pomoći ću samom sebi da preživim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti