Dušan Mijić novi predsednik FK Vojvodina

Dušan Mijić izabran je za novog predsednika Fudbalskog kluba Vojvodina, a za njega je glasalo 36 od 37 prisutnih članova na vanrednoj sednici Skupštine kluba.
Takođe, usvojen je njegov predlog da se za članove Upravnog odbora kluba postave Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će ostali članovi biti naknadno izabrani.
 
Na funkciju u klub vraća se i bivši potpredsednik Dragoslav Vuković, koji je imenovan za predsednika Nadzornog odbora. Podsetimo, uprava Voše je pre samo nekoliko meseci saopštila da je Vuković protivpravno prisvojio novac od transfera Sergeja Milinkovića Savića u belgijski Genk jer je prinudnom naplatom na račun svog preduzeća "Vuković 1967" prebacio 750.000 evra sa računa kluba, o čemu više možete pročitati OVDE.
 
Sa Vukovićem će u Nadzornom odboru biti još i Stefan Miljaković i Marko Petrović. Sa mesta generalnog sekretara kluba smenjen je Božidar Beronja, dok je ostavku u NO podneo Nenad Miljuš.
 
Novi predsednik Vojvodine poručio je da je klub u izuzetno teškoj situaciji, te da će on pokušati da ugasi požar. 
 
"Nama svaki dan predstavlja opasnost, voz koji gura klub u stečaj. Mi moramo da spasemo ovaj klub od toga, sve ostalo bi bilo šarena laža. Ako je klub u blokadi od 96 miliona dinara, onda morate da razmišljate kako to da prevaziđete, a ne da postavljate rokove. Sve je to otvorena tema i o tome će se razmišljati u narednim danima i mesecima. Nisam se predavao bez borbe, neću ni sada. Ne smemo dozvoliti da nestane ono što postoji više od 100 godina", izjavio je Mijić.
 
On je dodao da klub trenutno ima nekoliko kandidata za šefa stručnog štaba, te da se sa njima pregovara, ne navodeći ko je u pitanju. 
 
Mijić je bio kapiten šampionske generacije iz 1989. godine, a za Vošu je odigrao skoro 300 utakmica.
 
Podsetimo, Vojvodina je prošle sedmice ostala bez kompletnog UO i Poslovnog tima koji su se povukli nakon što nisu dobili podršku Skupštine za izmene Statuta. Nakon toga klub je napustio i trener Nenad Lalatović, a račun kluba je ponovo u blokadi.
  • Mikele

    22.12.2016 07:10
    Zar nije mesto Ultrasima na tribini a ne u Upravnom odboru i foteljama. Kako je krenulo vise mase ce biti u upravi i skupstini nego sto ih ima na Severu!
  • Akcija

    22.12.2016 01:03
    Nećemo imitaciju fudbala. Uplatite pare za lečenje dece umesto što se troši struja za reflektore za ove lakrdije.

    I uklonite mafijaške grafite iz osnovnih škola.
  • Novosadjanin

    21.12.2016 22:04
    VUK
    Dao covek pare bati iz SNS-a da vrate dugove Milu i odmah dobi klub kako bih to posle naplatio. I to troduplo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.