Komisija svojim udruženjima dodelila najviše para na konkursu

Gradska uprava za omladinu podelila je četiri miliona dinara udruženjima za mlade za nabavku opreme za rad.
Ovaj konkurs realizovan je kako bi se podigli kapaciteti udruženja mladih, a u svrhu bolje implementacije Lokalnog akcionog plana za mlade (LAP) i omladinske politike u Novom Sadu.
 
Podsetimo, Novi Sad je proglašen za omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine i očekuje se da će Grad sve više pažnje i novca usmeravati kako bi se realizovale aktivnosti s kojima je Novi Sad aplicirao za prestonicu. To uključuje i nabavku opreme koju će udruženja koristiti u redovnom radu na projektima.
 
Na udruženjima je da do kraja godine nabave opremu, a potom imaju rok za podnošenje izveštaja Kancelariji za mlade. Opremu bi trebalo i da iskoriste do kraja godine za realizaciju neke od projektnih aktivnosti, ali je malo verovatno da će isto biti učinjeno jer do kraja godine ima još devet dana.
 
 
Većina udruženja su za projekte dobila oko 50.000 dinara od ukupne sume. Međutim, iako je uočljivo da su najviše novca dobila udruženja čiji članovi su ujedno i članovi komisije koja je odlučivala o raspodeli novca. Tačnije, nijedno udruženje čiji predstavnici su bili u komisiji nije dobilo manje od 100.000 dinara.
 
Tako je udruženje "Zemlja živih" na konkursu dobila 150.000 dinara za projekat "Učim da bih znao!", a predsednica komisije za dodelu para bila je njihova zastupnica Ljiljana Maširević. Savez studenata Medicinskog fakulteta dobio je ubedljivo najviše para u odnosu na sva udruženja - 151.000 dinara za podizanje kapaciteta Saveza, a članica komisije ujedno je i članica saveza, Nataša Igić
 
Volonterski centar Vojvodine dobio je 100.000 dinara, a njihov član Bogdan Rašić takođe je član komisije koja je odlučivala o podeli para. Isti iznos dobilo je udruženje "Mladi za Kovilj", čija članica Jelena Radojčić je bila u stručnoj komisiji. Sportski klub "Petro Max" je za projekat "Smanji gas!" dobilo 100.000 dinara, a njihova članica Danijela Ignjatić bila je u komisiji za dodelu para, doduše predstavljena kao predstavnica udruženja "Asistent".
 
Postoji još nekoliko udruženja koja su dobila iznose veće od 50.000 dinara, a nisu bila pri komisiji, što je uobičajeno - različita udruženja imaju različite kapacitete i aktivnosti, a postoji i obaveza raspodele čitave sume od četiri miliona. 
 
Kriterijumi za dodelu novca su: tehnička ispunjenost uslova iz konkursa, ciljevi projekata, kapaciteti udruženja, izvodljivost projekata, očekivani rezultati/indikatori, uključenost mladih, budžet i plan održivosti projekata.
 
Koliko je ko dobio novca možete detaljno pogledati OVDE.
  • mešanje uprave

    22.12.2016 16:54
    pozorište
    ne moraju se rasporediti sve pare (može se desiti i da ostane). ako komisija ne poštuje kriterijume za dodelu sredstava i ako se meša u rad komisije ili naknadno ubacuje kojekakva udruženja koja nisu ispunila kriterijume, konkurs nema nikakav smisao.
  • Perica

    22.12.2016 14:14
    GRADONAČELNIĆE
    Zeznuosi TITA,pa onje imao manje Omladinki u svom Štabu....
  • Irvas

    22.12.2016 13:03
    #jeste-li-već-čuli-da
    Kako je lepo u Ledenoj šumi. Najbolje dodeljen novac preko konkursa. Pardon, dva konkursa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti