Bez kazni za neočišćen sneg

Nijedan Novosađanin u protekle dve godine nije kažnjen za neuklanjanje snega sa prilaza i krovova objekata i zgrada.
Obaveza je preduzetnika i stanara da sneg redovno uklanjaju sa trotoara i prilaznih puteva ispred poslovnih objekata i zgrada i da ih, u slučaju poledice, posipaju solju. Ako to ne čine, biće kažnjeni iznosima do čak milion dinara, ako se radi o pravnim licima.
 
Kako za 021 navode u komunalnoj policiji, primena ove gradske odluke pojačano je kontrolisana prethodnih dana, ali nije bilo potrebe da se iko kazni jer su građani prethodno na terenu upozoreni da sneg očiste dok još nije kasno.
 
"Od 1. januara 2015. godine do 31. decembra 2016, u vreme snežnih padavina, komunalna policija je u više desetina navrata kontrolisala poštovanje Odluke. S obzirom na slabiji intenzitet padavina i činjenicu da se sneg brzo topio, preventivno delovanje službenika komunalne policije i revnosniji odnos sugrađana prema obavezi uklanjanja snega nisu zahtevali represivno delovanje", navode za naš portal.
 
 
U komunalnoj policiji dodaju da će u narednom periodu, ako bude bilo više snega, pojačati kontrolu.
  • koga

    13.01.2017 12:41
    svi
    Koga da kazne kad niko ne cisti, ceo grad
  • Ns

    13.01.2017 11:37
    Kako da nas kazne, zar ovo nije uracunato kada smo platili naknadu na odvodnjavanje?
  • naselje

    13.01.2017 11:29
    A da se komunalni policajci uvate lopate kad vide neociscin sneg? Dzabalebarosi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti