Poništen konkurs za direktora u Karlovačkoj gimnaziji

Pokrajinska inspekcija poništila je konkurs za izbor direktora Karlovačke gimnazije, na kojem je u novembru prošle godine na ovu funkciju izabran Branislav Tubić, profesor muzike.
Kako za 021 navodi pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš, inspekcija je izašla na teren da utvrdi zakonitost sprovedenog postupka i utvrdila da u konkursu nije naveden zakonom propisan uslov - da dužnost direktora može da obavlja lice koje ima položen ispit za direktora, tj. koji ima licencu za rad.
 
"Shodno navedenim uslovima, zapisnikom je naloženo Školskom odboru Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima da u roku od sedam dana od dana dostavljanja ovog Zapisnika, poništi konkurse za izbor direktora Karlovačke gimnazije, objavljene 16. 11. 2016. godine u listu 'Poslovi' i listu 'Danas'", poručuje Njilaš.
 
Ovu informaciju za 021 potvrđuje i aktuelni v.d. direktora Karlovačke gimnazije Milan Đurišić, koji je na funkciji trebalo da bude do stupanja na dužnost izabranog Tubića. Međutim, Tubić nije ni stigao da postane direktor jer saglasnost na njegov izbor nije dao sekretar Njilaš.
 
"Pokrajinski sekretar je doneo odluku da se odbija saglasnost na odluku Školskog odbora Karlovačke gimnazije o izboru direktora ustanove. Školski odbor je, dakle, u obavezi da raspiše novi konkurs za direktora, što će po svoj prilici uslediti ubrzo", navodi on. 
 
A u pozadini svega...
 
Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, na koji se Njilaš poziva, propisuje i da je "izabrani direktor koji nema položen ispit za direktora, dužan da ga položi u roku od godinu dana od dana stupanja na dužnost", te je Tubić formalno imao vremena da pribavi licencu.
 
Takođe, na konkursu sprovedenom u novembru izgubila je bivša direktorka gimnazije Slavica Šokica. Ona je u žižu javnosti dospela nakon što je u novembru 2015. godine naložila da se jedna od učenica izbaci iz škole nakon što je tinejdžerka na Instagramu postavljala montaže, prikazujući Šokicu sa flašom alkohola, što je profesorka i tadašnja direktorka shvatila uvredom. Inspekcija je kasnije naložila da se učenica vrati u školu.
 
Kako saznajemo, Šokica će se ponovo javiti na konkurs za direktora. 
 
Čudno ćutanje Sekretarijata
 
Nakon nemuštog objašnjenja Njilaša, 021 je pitao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje koliko direktora poseduje licencu za rad u ovom trenutku u Vojvodini.
 
Odgovor na to pitanje nismo dobili.
  • Miša

    22.05.2017 08:59
    Bruka
    Jednom rečju partijsko zapošljavanje
  • 12345

    17.05.2017 09:28
    Svi koji zive u Sremski Karlovcima znaju da je najbolji kandidat za to mesto upravo Branislav Tubić, sve ostalo sto pisu uglavnom ljudi sa strane spada u domen tracarenja.
  • vita jela.....

    23.01.2017 11:15
    karlovacka
    Hoces reci da se pozdravila sa kolektivom ili bar onim delom koji ju je izabrao. Hces reci da se usmeno ili pismeno oprostila od nekoga- da je rekla dovidjenja... Pa sad- bez preispitivanja sta je bilo- krece nova prica....Gde je dostojanstvo starih, dobrih profesora koji su sluzili na cast u svim prilikama? O tome svedoce brojni djaci koji su sa ponosom zavrsili Karlovacku i cuvaju joj ugled po celoj Srbiji i svetu.....O tempora! O mores! u izvornom, sustinskom znacenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti