Novi Sad uvodi fizičke barijere na ulazima u školska dvorišta

Sistem ID kartica za sada funkcioniše u 23 novosadske škole, od kojih je sedam srednjih, a nakon analize, kartice će dobiti i ostale škole koje imaju potrebu za tim.

Članovi Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama preporučiće Gradskoj upravi za obrazovanje da kontaktira sve škole u Novom Sadu i pribavi informaciju o tome koje škole imaju potrebu za ugradnjom ili popravkom video-nadzora i da na osnovu toga obezbedi novac za nabavku potrebnih uređaja.

Na današnjoj sednici, Koordinaciono telo donelo je takođe zaključak da Gradska uprava za obrazovanje od škola pribavi informaciju o tome u kojim školama obezbeđenje nije adekvatno, te da se razmotri rešavanje i tog problema, a od Gradske uprave se očekuje i da pribavi informaciju od škola o potrebi uvođenja sistema ID kartica.

Zamenik predsednika Koordinacionog tela i oficir Policijske uprave za organizaciju, prevenciju i rad policije u lokalnoj zajednici Dejan Drobnjak najavio je da će se, kao pilot projekat, u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" tokom ove godine uvesti fizičke barijere za ulazak u školsko dvorište.

"U zavisnosti od toga kako se bude pokazao ovaj pilot projekat, nastavićemo sa uvođenjem fizičkih barijera i u drugim školama", objasnio je Drobnjak, dodajući da su ova, kao i druge mere poput video-nadzora i uvođenje ID kartica, mere koje treba da doprinesu poboljšanju stepena bezbednosti.

U raspravi o Izveštaju o edukacijama u školama tokom prvog polugodišta, precizirano je da je tim posetio tri škole, a da su đacima u još tri škole održane tribine na temu vršnjačkog i digitalnog nasilja. Koordinaciono telo podržalo je nastavak edukacija i posete tima školama i u drugom polugodištu.

  • Žarko Zrenjanin

    10.02.2017 11:48
    U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" bi prvo mogli da renoviraju wc-ove. Ono je staršno na šta liči. I da srede dvorište, izgleda kao izbeglički kamp. Ako već treba da se potroše pare, bar neka bude na nešto korisno.
  • Podbarac Original

    09.02.2017 16:58
    Totalne gluposti
    Osnovno je da se deci poboljsaju uslovi ucenja u skoli a ne da je osnova skole bezbednost dece u njoj.Policajac Drobnjak je vec vise godina u nekoj uzaludnoj prici o bezbednosti dece a rezultat vidite i sami-NIKAD GORA SITUACIJA.Kakve veze ima zastita skole ako su kriminalci svuda okolo,neka deca stanuju u mestima pored Novog Sada i putuju ili ,idu peske npr.do zeleznicke stanice ili autobuske a do tamo prodju kroz tri kordona huligana,dzeparosa, narkodilera ili bilo kakvih kriminalaca i nisu uopste zasticeni.Svi kriminalci,narkodileri,ubice,dinamitasi su ionako poznati policiji sto se vidi kada nekoga uhapse jer to isticu mada ne znam zasto jer im ne ide u prilog.Prvo napravite bezbedan grad,ulice i obican narod a skole ce se onda same srediti,ne trebaju nikakva sredstva dodatna.ALI,ne lezi vraze,ko ce prvo ocistiti policiju i sudstvo taj ce ujedno resiti i pitanje opste bezbednosti.
  • neki

    09.02.2017 12:50
    cudni dogadjaji
    Jao pa i mali patuljci ce biti kao u zatvoru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti