Formirana radna grupa za sanaciju poslovanja Apoteke "Novi Sad"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević formirao je radnu grupu koja će pripremiti plan sanacije poslovanja Apoteke “Novi Sad”, saznaje 021.rs.

Kako se navodi u odluci, plan treba da omogući da se restrukturiranjem ili kroz drugi oblik transformacije obezbede finansijska održivost te zdravstvene ustanove, odnosno da posluje na najracionalniji i najefikasniji način. Konkretno, radna grupa će analizirati rashode ove ustanove, listu poverilaca, listu dužnika, međusobna potraživanja između Apoteke i javnih preduzeća, kao i stanje imovine i zaliha Apoteke.

Odluka o formiranju radne grupe doneta je zbog problema u kojima se Apoteka “Novi Sad” nalazi duži period, a trenutno dobavljačima duguje 237 miliona dinara.

Rok da radna grupa obavi analize i iznese predlog za transformaciju i reorganizaciju je 60 dana.

Njen predsednik je stečajni upravnik Radovan Ivetić, zamenik predsednika je advokat Milan Đukić, a članovi su direktorka Apoteke "Novi Sad" Nada Ilić, Jelena Lopatić iz sindikata Apoteke, Branislava Nedeljković iz Gradske uprave za zdravstvo, zamenik gradskog pravobranioca Vojislav Janković i Adrijan Mesarović iz Razvojne banke Vojvodine u stečaju.

  • Nataša

    19.02.2017 10:25
    pravda
    samo sto vi imate jedne uslove a mi druge vas niko ne moze da podkrada a mi smo vec pokradeni
  • Privatnik

    13.02.2017 13:55
    hipolip
    Ako misliš da je u privatnom sektoru bolje, imaš izlaz.Daj otkaz u državnoj apoteci i zaposli se privatno ili otvori svoju apoteku.
    I rešio si svoj problem. Niko te ne primorava da radiš kod države, zar ne?
  • hipolip

    13.02.2017 10:41
    privatnik
    Naravno, ali tek kad drzava omoguci da privatne i drzavne apoteke posluju pod istim uslovima, da zakon bude jednak za sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.