Zakupci iz Kineskog tržnog centra moraju da se isele do 1. marta

Zakupci u Poslovnom centru "Erker", takozvanom Kineskom tržnom centru koji se nalazi prekoputa Dnevnika, moraće da se isele do 1. marta.
U "Erkeru" objašnjavaju da se menja koncept samog centra, a da do toga dolazi zbog velikog broja neizdatih lokala. Kako za 021.rs kaže menadžer poslovnog centra Aleksandar Savić, koncept kineskog tržnog centra je postao neodrživ.
 
"Praktično smo došli u situaciju da svakog meseca imamo jedan lokal manje koji izdajemo. Vlasnici poslovnih prostora su odlučili da se pronađe novi dogovor i odlučili su se da umesto tržnog centra imamo robnu kuću sa većim asortimanom robe. Odliv zakupaca se dešavao jer se prodavala slična roba, tako da oni koji su spuštali cene, uspevali su da posluju, dok su drugi odlazili", kaže Savić.
 
Još uvek nije poznato kako će se zvati nova robna kuća, ali se zna da će novi zakupac biti direktan uvoznik. Samim tim, tekstilna roba koja se bude prodavala, trebalo bi da bude jeftinija. 
 
Međutim, odluka o raskidu ugovora sa zakupcima nije naišla na odobrenje pojedinih zakupaca, koji navode kako njihovi ugovori važe do 2018. godine, te da bi to moralo da se ispoštuje. Savić tvrdi da je sve po propisima, kao i da sam ugovor predviđa ovakav scenario.
 
"Zakupci su obavešteni o tome da je došlo do raskida ugovora. Sada je malo neprijatna situacija i razumemo revolt zakupaca. Svako želi da zaštiti svoj interes, a interes sadašnjih zakupaca je da ostanu tu, jer se konkurencija smanjivala, a oni su bolje poslovali. Međutim, na taj način ne možemo mi da funkcionišemo", zaključuje Savić.
 
Još uvek nije poznato kada će nova robna kuća početi sa radom.
  • Jelena

    30.04.2017 23:00
    Pitanje
    Da li ko zna gde je prebacena prodavnica da dekorativnim materijalom za kicenje svadbi? Unapred zahvalna..
  • Vanja

    20.03.2017 09:52
    Da se razumemo,u erkeru su se mnogi snabdevali za male biznise i rucne radove. Tako sam i ja prva. Kad bih znala gde se preselila ona radnja na kraju erkera sa leve strane ili ona gore odmah levo od stepenica,odmah bih odjurila tamo
  • Sosa

    12.02.2017 23:20
    Iza maske nemacke firme garant je mali bata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti