Iz gradske kase 221 milion za novosadske osnovne škole

Novi Sad će iz gradske kase u ovoj godini izdvojiti 221 milion dinara za ulaganje u osnovne škole.

U Novom Sadu ima 37 osnovnih škola, a većina ipak neće dobiti značajnija sredstva i skoro trećina, 60 miliona dinara, otići će za školu u Sremskoj Kamenici. Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Kamenici dobiće 36,6 miliona dinara za ugradnju toplotnih pumpi, zatim 22 miliona dinara za odeljenje ove škole u Ledincima gde će se dovršiti fiskulturna sala, kao i preko dva miliona za tehničku dokumentaciju i video nadzor.

Ugradnja toplotnih pumpi će biti urađena i u OŠ "Veljko Petrović" u Begeču i to će koštati skoro 22 miliona dinara, dok će "Desanka Maksimović" u Futogu za iste radove pripasti 28 miliona dinara.

Za rumenačku Osnovnu školu "Sveti Sava" je iz programa investicionih ulaganja predviđeno preko 10 miliona dinara i sa tim novcem će se izvesti niz manjih radova na održavanju objekata, između ostalog i priključivanje škole na javnu kanalizaciju.

U Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu sa preko 39 miliona dinara biće urađen niz radova na obnovi fasade, zameni prozora i krova, a urediće se dvorište i postaviti tartan podloge na košarkaškom i rukometnom igralištu.

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" na Telepu će se sa skoro 33,5 miliona dinara finansirati izgradnja sportskih terena i tehnička dokumentacija za ugradnju toplotnih pumpi.

Značajnija sredstva će otići i za OŠ "Miroslav Antić" - 7,4 miliona za završetak projekta energetske efikasnosti, OŠ "Žarko Zrenjanin" - četiri miliona za uređenje dvorišta i OŠ "Prva vojvođanska brigada" - 2,5 miliona dinara za hidrantsku mrežu.

Dodajmo i da će se sa 2,7 miliona dinara finansirati izrada tehničke dokumentacije za nadogradnju Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", a sa skoro dva miliona projektovanje nadogradnje Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada".

U Osnovnoj školi "Jožef Atila" na Telepu neće biti radova i Grad će iz budžeta dati samo 593.000 za projekat ugradnje toplotnih pumpi.

Sedam škola dobiće po 450.000 dinara za kupovinu računara, a iz budžeta će se izdvojiti 1,7 miliona dinara za video nadzor za tri škole - OŠ "Sonja Marinković", OŠ "Vasa Stajić" i škole u Rumenki.

  • darko

    21.02.2017 08:08
    Samo sminkaju skole. A unutra trulez. Vrsnjacko nasilje, apatija profesora...
  • ns

    20.02.2017 09:14
    premalo! objavite spiskove dobitnika na gradskim konkursima, imena i iznose i total na godišnjem nivou, sve bratija pokupila devizne milione a ovde se frljamo oko 200 miliona dinara za sve OŠ u gradu od 400.000 duša, stoka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti