Uskoro rekonstrukcija Miletićeve ulice, biće zatvorena više meseci

Ulica Svetozara Miletića u centru Novog Sada ove godine će više meseci biti zatvorena, jer će uskoro početi njena rekonstrukcija, saznaje 021.rs.
Ove radove će zajednički finansirati Pokrajina i Grad, a u sklopu sporazuma Novog Sada sa Upravom za kapitalna ulaganja s kraja prošle godine, kojim je predviđeno da i Pokrajina izdvoji novac za rekonstrukciju Miletićeve i Partizanske ulice. 
 
U Upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs navode da su trenutno u toku pripremne aktivnosti za pokretanje javne nabavke kojom će biti izabran najpovoljniji izvođač radova, a da će tek po okončanju postupka biti poznato kada će radovi početi i završiti se, kao i kolika će biti tačna vrednost ove investicije. 
 
Radovi u Miletićevoj ulici će se odvijati u delu koji je otvoren za saobraćaj, odnosno u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske i podrazumevaće izgradnju saobraćajnih površina, rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije i izgradnju javnog osvetljenja
 
"Ulica je opremljena svim komunalnim instalacijama, međutim postojeći vodovod je star, te je potrebna njegova rekonstrukcija, kao i rekonstrukcija kućnih i slivničkih priključaka. Ulica Svetozara Miletića je delimično osvetljena sa zastarelim svetiljkama koje nisu energetski efikasne, te je potrebno postaviti i novo javno osvetljenje. Projektom je predviđena izgradnja novih saobraćajnih površina dve različite širine i to od 5,5 metara na deonici od Ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga u dužini od 210 metara i 3,5 metara od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice u dužini od 120 metara. Celom dužinom planirane su pešačke staze sa obe strane ulice. Površinsko odvodnjavanje obavljaće se tako što će se prikupljati voda uz pomoć poprečnog i podužnog pada do slivnika koji će biti locirani van kolovoza", navode za naš portal u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Kako kažu, kućni i slivnički priključci će biti rekonstruisani i povezani na postojeći kolektor, a krak vodovodne mreže će takođe biti rekonstruisan i to u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske sa povezivanjem na postojeći vodovod.
 
"U okviru radova na uređenju Miletićeve ulice postaviće se 14 fenjera koji se montiraju na fasade objekata. Vrsta svetiljki i način osvetljenja u potpunosti će se uklopiti u vrstu i način osvetljenja okolnih ulica", kažu u Upravi za građevinsko zemljište i investicije. 
 
Dodajmo da za sada iz gradske uprave nema informacija na koji način biti izmenjen režim saobraćaja u i oko Miletićeve ulice tokom radova, pošto je ona jednosmerna.
  • Mira Vucic

    21.02.2017 09:16
    Rekonstrukcija mileticeve ulic
    Imam spisak 30 stanovnika ( sa potpisima)Mileticeve ulice da se pretvori u pesacku zonu, ali naravno pozdravljam i rekonstrukciju ulice, i ne samo nase, nego i sve dobro i lepo sto je Uprava naseg grada ucinilla i cini za ovaj predivan grad u kojem sam rodjena.
  • Janko

    20.02.2017 23:24
    Kvalitet?
    Novi Sad je nekada imao kvalitetnu kaldrmu, kao što je ima i većina evropskih gradova. Čak su i u Beogradu krenuli da rekonstruišu par ulica u centru i vraćaju kavlitetnije materijale, dok je zagreb daleko odmakao i vratio kamene podloge svuda gde su bile i gde bi se lepo uklopile. Kada ćemo mi u Novom Sadu dočekati da imamo ulice kakve Novi Sad zaslužuje!?
  • centralna zona

    20.02.2017 18:28
    izbacite
    proklete
    automobile
    odatle!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti