Ove godine rekonstrukcija kanalizacije na Detelinari, Popovici, Čardaku i u Bukovcu

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" započela je sa planiranim investicijama za 2017. godinu.
Tokom prethodne nedelje, počela je rekonstrukcija kanalizacije na Detelinari. U pitanju je stari deo kanalizacione mreže. Radi se u tri ulice: Janka Čmelika, Ilije Birčanina i Svetislava Kasapinovića između ulica Branka Bajića i Hadži Ruvimove. Trenutno je u ovom delu grada izmenjen i režim saobraćaja.  Ovo je nastavak investicije koja je započeta prošle godine rekonstrukcijom kanalizacione mreže u Koperinikovoj ulici. Ovim će se u potpunosti rekonstruisati kanalizaciona mreža u ovom bloku naselja i poboljšati odvođenje otpadnih i atmosferskih voda iz ovog dela grada, kažu u "Vodovodu". Investicija je vredna 11 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana. 
 
Kada je reč o izgradnji vodovodne mreže, nastavljaju se radovi na Popovici u zoni rezervoara R-3. Cela investicija započeta je tokom prošle godine. Ove godine nastavljaju se radovi i na Čardaku. U pitanju je završetak izgradnje kanalizacione mreže i priključaka. Ovim će se rešiti dugogodišnji problem sa septičkim jamama koje su u ovom delu grada dosta nepristupačne.
 
Takođe, obezbeđena su i sredstva za izgradnju druge visinske zone za Bukovac. Stanovnici Bukovca imaju višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem i pritiskom. U planu je i izgradnja rezervoara u ovom delu grada i time bi ova investicija bila zaokružena, kažu u "Vodovodu". 
 
Jedna od najvećih investicija u ovoj sezoni je rekonstrukcija primarnog voda, magistralnog prstena koji se proteže od Bulevara Evrope preko Rumenačkog puta do Privrednikove ulice. Ovaj vod snabdeva radnu zonu, i Grad je za njegovu rekonstrukciju izdvojio iz budžeta 60 miliona dinara. Ovim radovima poboljšaće se vodosnabdevanje ovog dela grada, ali i smanjiti broj havarija na dovodniku.
  • BAKI

    28.02.2017 08:30
    Verovali ili ne !
    Vodovod na Popovici je delimično odradjen , recimo Majdanska i ostale ulice do pola a od pola kažu videcemo i možda ako bude bilo novca i ostalo . Bez vode ostaje na desetine kuća zbog lošeg projekta i površnosti i vodovoda i izvođača . Mi smrtnici koji ovde živimo čekamo vodu 50 godina sada dođe na 200 metara od nas i kažu dalje neće moći . Pri tome kopajući uništili su odličan asvalt koji smo imali . Šta reći ali pošto smo mi kao što rekoh obični smrtnici redovno se molimo i palimo sveću u Paragovskoj crkvi a možda i ovi izbori koji dolaze donesu sa sobom i vodu i 21 vek i nama , jer i mi plaćamo porez i voleli bi da se ne razlikujemo od ostalih građana !!!!!
  • Pezo$

    27.02.2017 18:48
    @Sremac
    Kanalizacija ide do dotičnog ali veruj nije on idejni tvorac a ni njegov komšija prekoputa već jedan iz par ulica pre! ; )
  • Sremac

    27.02.2017 14:54
    To na Cardaku rekonstrukcija Miroviceve kanalizacije? Mora da sada vise sere pa mu treba veci profil. Na Cardaku postoi kanalizacija samo do Miroviceve kuce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti