Begeč godinama terorišu maloletni lopovi, meštanima prekipelo

Broj policijskih patrola trebalo bi da bude povećan zbog sve većeg broja provala i krađa, na koje se već duže vreme žale meštani ovog naselja.
Naime, Begečani već duže vreme imaju problem sa čestim provalama i krađama, koje im se, po rečima predsednika MZ "Begeč" Đura Tojagića, dešavaju u svako doba dana, piše "Dnevnik". Počinioci se, kažu, znaju, ali je problem u sporosti pravosuđa, te su i nakon nekoliko godina od prijavljivanja oni i dalje na slobodi, a pljačke su sve češće, zbog čega su Begečani ogorčeni i uplašeni.
 
Da bi pokrenuli nadležne, meštani tog mesta organizovali su tribinu, kojoj su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave, Saveta za javni red i mir i bezbednost grada Novog Sada, kao i advokat Marko Pekić, čija je uloga bila da okupljenima daje pravne smernice. 
 
Tribinu je sazvao predsednik mesne zajednice jer je, kako je rekao "građanima prekipelo" i neophodno je što pre pronaći zajedničko rešenje za situaciju u kojoj su se našli. Zapisnik će potom, kako je rečeno, biti iznet na sednici Skupštine grada.
 
"Dešava se da jednu radnju obijaju već deseti put, ili da u istu kuću upadaju šest puta. Krađe se dešavaju i danju i noću, a što je najvažnije, počinioci su poznati, odavde su, ima ih nekolicina, i uglavnom su maloletnici. Podnet je veliki broj krivičnih prijava protiv njih, policija uredno dođe, sve evidentira, prosledi Tužilaštvu i tu svaka priča staje. Znamo da je pravda spora, ali mi već toliko problema imamo s njima u selu! Ovaj sastanak je potreba Begečana da se organizujemo i da vidimo šta možemo zajedno učiniti da bismo taj problem što efikasnije rešili, da ne bi došlo do nekih neželjenih situacija koje nikome nisu u interesu", objašnjava predsednik MZ Đuro Tojagić. 
 
Tačan broj provala se, prema njegovim rečima, ne zna jer meštani nisu sve prijavljivali, a osim Begeča, ugrožena je i obližnja Begečka jama, puna vikendica. Iste osobe su, kaže Tojagić, opljačkale i mesni Vatrogasni dom, a poslednji put su, pred samu žetvu, uzeli dva nova akumulatora iz vatrogasnog kamiona i 50 litara nafte. Sličan problem imaju i u Lovačkom društvu, kojem su pokradene kosačice, trimeri, a prošle nedelje i sve meso. Ipak, još ozbiljnija je situacija s kućama i njivama jer, kako su rekli okupljeni Begečani, nikad se ne zna ko je sledeći na redu.  
 
Kao jedna od prvih mera, kako je na tribini rekao komandir futoške policije Dario Anušić, biće pojačan broj patrola po Begeču.
 
Opširnije možete pročitati u tekstu Dnevnika OVDE.
  • Perica

    06.03.2017 13:07
    #####
    Pogledajte plan izgradnje Begeća.
    Možda treba da se gradi nešto...
    možda neko bacio OKO na vaš plac...
  • vladimir

    05.03.2017 10:32
    ne samo begec
    bas se lepo krade i u novom milosevu,a siguran sam da je to uobicajeno u svim mestima,,,mladi ne zaposleni,a mozda i dopuna bednim platama....na zalost
  • Cale

    04.03.2017 23:24
    Naucite da vas ova drzava ne stiti i ne pomaze vam. Organizujte se sami i malo propustite kroz sake giliptere. Pa ako im en bude dosta, a vi ponovo. Verujte, naucice vrlo brzo kako se ponasati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti