Zvezdini navijači ipak na istok, derbi se igra po planu

FK Vojvodina odlučio je danas da postupi po predlogu policije pa će navijači Crvene zvezde u sredu ipak biti smešteni na istočnoj tribini, umesto samo na južnoj - kako je prvobitno planirano.
Zvezdini navijači ipak na istok, derbi se igra po planu
Foto: D. Perišić
Određeno je da cena karte za istočnu tribinu bude 800 dinara, dok će navijači Vojvodine besplatno moći da preuzmu ulaznice za severnu i zapadnu tribinu po ranije utvrđenom rasporedu. Ipak, 021 nezvanično saznaje da policija ne mari mnogo za to i da će dozvoliti svim navijačima Zvezde da uđu na stadion, bez obzira da li imaju kartu ili ne.
 
Direktor Superlige Vladimir Bulatović potvrdio je za Betu da neće biti odlaganja derbi utakmice 25. kola između Vojvodine i Crvene zvezde i da ćebiti odigrana po planu, u sredu od 18 časova.
 
"Odluku o tribini donosi MUP, to ne radi ni Zajednica Superlige, ni klub, a ni Fudbalski savez Srbije. Utakmica je visokog rizika, policija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši procenu. Postoji pravilnik o sprečavanju nasilja na stadionima, a i o propozicijama takmičenja i prema tome će se utakmica igrati", kazao je Bulatović.
 
Fudbalski klub Vojvodina saopštio je juče da policija razmišlja da traži zabranu meča, pod obrazloženjem da nije u mogućnosti da garantuje bezbednost javnog skupa. Vojvodina je objavila da se u dopisu policije navodi da je problem to što se zahteva od kluba da se gostujućim navijačima obezbedi istočna tribina, iako je domaćin odlučio da je za pristalice beogradskog kluba rezervisana isključivo južna tribina i to pravilo je na snazi već nekoliko meseci. Napomenuto je da južna tribina ima kapacitet 1.500 ljudi, što je "tri puta više od pet odsto kapaciteta", koliko je Vojvodina u obavezi da obezbedi gostima.
 
Derbi utakmica 25. kola između Vojvodine i Crvene zvezde igraće se u sredu od 18 časova na Karađorđu.
  • Црвени поп

    07.03.2017 15:33
    Анатема
    #Novosadjanin

    Још нам само фали неко да баци анатему што се игра утакмица за време поста...
  • Dzon

    07.03.2017 07:53
    Karta vise
    Karta je besplatna iz tog razloga sto Slaninara ne moze da se skupi ni 500 na Severu kada je karta i 100 dinara, a kamoli vise (primer moze da bude prosla utkamica Vojvodina-CZV), a i treba da dodje sto vise simpatizera (znaju bar 2 pesme sa Severa) i prolaznika (0 pesama) jer treba da se pomogne Vojvodini da se prestigne Partizan, koji ima samo bod prednosti, i tu naravno ulazi i rodjendan 103. FK Vojvodine. Zbog te 3 stvari je karta besplatna. FK Vojvodina zasluzuje vecu i bolju podrsku jer je Veliki Klub sa bogatom istorijom.
  • Jaaaaa

    06.03.2017 21:46
    Sramota
    ....pa vi glasajte za vucica....Svi na stadion da pokazemo sljamu ciganskom gde mu je mesto. Ja..re mars u beograd. Olosi neopevani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.