Kasne radovi na izgradnji Muzičko-baletske škole

Prva faza izgradnje Muzičko-baletske škole u Novom Sadu produžena je za 70 dana zbog nepredviđenih radova i lošeg vremena.

Novi rok za završetak I faze je 16. maj. Kako se navodi u obrazloženju, rok od 180 dana morao je da se probije zbog 16 dana dodatnih radova za koje je ugovor potpisan u decembru, kao i za još 11 dana zbog nedostavljanja tehničke dokumentacije, 4 dana zbog kiše, 30 ledenih dana i 7 dana praznika.

Muzička škola koja vodi projekat izgradnje saglasila se sa molbom izvođača radova "M Enterijer gradnja", "Intec" i "Hidrozavod DTD", a podsetimo da će oni za ove radove biti plaćeni skoro 279 miliona dinara.

Kada se završi I faza, počeće i II faza radova, jer je završen tender za izbor izvođača radova vrednih gotovo 700 miliona dinara.

Inače, gradnja Muzičko-baletske škole jedna je od najvećih investicija lokalne vlasti.

  • Liman3

    13.03.2017 22:27
    Nama koji zivimo pored je...
    ...jos 70 dana pakla vise!
  • gari

    13.03.2017 17:13
    Lepo je kad nešto grade,ali zašto na svakom slobodnom prostoru??? Pa gde su na novoj detelinari,sportski tereni,parkovi,zelene pvršine,...samo beton do betona,jer onaj,ko je izdavao dozvole se lepo ugradio. Boli ih uvo za neki urbanistički plan. Nikad nikoga nisu pitali šta i gde da bude,jer im je samo važno da uzmu pare i kvadrate od invenstitora. E zato je sad sve ruglo i ne prikladno za nomalan život.A balet,pa nije ovo Beč. Gde će posle sve te balerine da rade??? Pa kad se npr.jedna od tih devojaka zaposli u snp ona je onda tamo do penzije,pa kako misle sve one da se zaposle u snp i to svake godine po jedan ili više razreda,koji završe srednju baletsku. To ovde na balkanu nije pametan i perspektivan odabir zanimanja. Mislim,jeste to jedna grana umetnosti,ali nema od toga leba u ovoj smrdiji. Ovde samo prevaranti i lopovi uspevaju,a umetnost je za neku drugu,normalnu državu. Ovde treba osnovati školu "kako preživeti dan u rođo-zemo državi?"
  • Portir

    12.03.2017 16:56
    Kiša, ledeni dani i dani praznika nikako ne mogu biti razlog za produženje roka - čak 41 dan od 180 koliko su ugovorili! Sram vas bilo! Što se prihvatate posla koji niste sposobni uraditi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti