Radikali traže ulicu Slobodana Miloševića

Srpska radikalna stranka obnovila je danas inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije, za koga su radikali u saopštenju za javnost naveli da je "mučki ubijen u zloglasnom haškom zatvoru", 11. marta 2006. godine.
"Mi, srpski radikali, očekujemo da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost, kako bi Slobodan Milošević dobio ulicu u našem gradu", rekao je na konferenciji za novinare šef odborničke grupe SRS-a u Skupštini grada Novog Sada Đurađ Jakšić.
 
On je podsetio da je SRS krajem 2012. godine pokrenula inicijativu da Novi Sad dobije ulicu Slobodana Miloševića, kao "dominantne političke ličnosti i državnika", koji je, na srpskoj političkoj sceni, "u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka" i dodao da tada nije bilo "političke volje i razumevanja" za tu inicijativu.
 
Izrazio je očekivanje da će se inicijativa radikala naći na prvoj narednoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada i da će dobiti podršku i razumevanje svih relevantnih političkih činilaca u gradu.
 
"Očekujemo podršku inicijativi i od političkih stranaka koje čine vlast u gradu, s obzirom da smo čuli uveravanja kako oni nisu opterećeni političkim programima i ideološkim razlikama, tim pre, što deo vlasti u Novom Sadu čini i Socijalistička partija Srbije, čiji je osnivač i prvi predsednik Slobodan Milošević", rekao je Jakšić.
  • Sremac

    18.03.2017 10:27
    Kolektor
    Za @ Миллош,

    Imamo mi u Kamenici onaj kolektor sto ga zovu kamenicki potok sto se izljeva u Dunav, pa bi ga mozda uljepsali sa imenom vozda Milosevica.
  • Blajv

    17.03.2017 15:33
    @Мунгос

    A grickaš Slobina ja*ca u snu svake noći, a?

    Volite vi nacionalisti te dominantne figure očeva nacije.

    On da brani, ti da se naguziš.
  • RIZBO

    17.03.2017 14:58
    @ Мунгос
    razumeo si ti sve sinak, samo se praviš, kako ono, toša. Potpuno je jasno čije su ruke krvave i ko je prodao sve od Krajine do Kosova, ko i dalje ruši i uništava Srbiju. Nema tu stare i nove ekipe, to je jedna te ista CIA ekipa, crno-crvena koalicija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti