FOTO: Posle 26 godina završava se jedan od novosadskih "Skadrova na Bojani"

Osmospratnica u Ulici Alekse Šantića 59, čija je gradnja počela 1991, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, saznaje 021.rs.

Kako nam je potvrđeno u preduzeću "In stan gradnja", zgrada je legalizovana, a pošto je ova firma potpisala sporazum sa prvobitnim investitorom, firmom "Stambena zadruga Rafinerija", sada je preuzela završetak izgradnje.

U "In stan gradnji" navode da su procene sa gradilišta da će biti potrebno od šest do osam meseci da se završi izgradnja. Trenutno se uklanja šut, smeće i sve što se tokom protekle dve decenije nakupilo u zgradi i oko nje, a biće potrebno ukloniti i deo instalacija koje su propale usled uticaja vremena.

Nadaju se da će do početka 2018. godine ova zgrada biti završena i useljena.



Inače, u katastru se može videti da je ovo preduzeće postalo vlasnik dva poslovna prostora u zgradi od preko 500 kvadrata, a da se većina stanova i dalje vodi kao vlasništvo "Stambene zadruge Rafinerija".

Podsetimo da se o sudbini ovog novosadskog "Skadra na Bojani" poslednji put govorilo pre dve godine, kada je čak i pokrajinski ombudsman reagovao jer je zgrada bila ocenjena kao opasna po okolinu.

  • Primus

    17.03.2017 10:03
    PIO
    Parama penzionog fonda izgrađeni su vodovod i kanalizacija u 38 opština u Srbiji. Novac je ulagan i u razna preduzeća za program zaštite na radu, zatim je delimično ili potpuno izgrađeno 226 zdravstvenih ustanova u Srbiji, autoputevi, stadioni, kulturni objekti,Đerdap. VRATITE FONDU PIO NOVAC ili VLASNIŠTVO NAD POMENUTIM OBJEKTIMA !
  • Komšinica

    16.03.2017 15:55
    Pozitivno
    Hajde da unesemo malo pozitivnije energije u svoje poruke i razmišljanja. Sve nam smeta i sve kritikujemo. Mi iz neposrednog okruženja smo se svega nagledali u vezi ružnog i smrdljivog stecišta koje-kakvih likova koji su defilovali kroz napuštenu i ruiniranu zgradu. Željno smo čekali dan da se nešto uradi, da se očisti djubre, da se ogradi prostor i najzad da se završi zgrada. Izvodjačima želim uspeh u radu i da im poručim: DOBRO VI NAMA DOŠLI!
  • srđa

    16.03.2017 08:32
    Ko se zaleti pa sad kupi stan u toj zgradi neka mu je sa srećom. Zgrada ima tri sprata više od dozvoljenog, zato je obustavljena gradnja. Ovo je 4ti investitor po redu. Zgrada je haos što se tiče papirologije, ali se nadaju da "vreme leči sve" pa da su prevareni kupci stavova pomrli ili bacili ugovore pa neće tražiti svoje. Parking je tu najmanji problem za buduće stanare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.