Jedina filijala RFZO u Novom Sadu radi produženo zbog gužvi

Filijala RFZO na Žitnom trgu, zbog velikih gužvi, radi produženo.
Tako je novo radno vreme, nedavno uvedeno i za kojim još uvek ima potrebe, radnim danima od 7:30 do 18 časova.
 
"Radno vreme Filijala je produženo iz razloga omogućavanja što kraćeg čekanja osiguranika na ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja na šalterima, pa ovim putem još jednom apelujemo da je nepotrebno stvaranje redova od ranih jutarnjih sati. Tako su predaja zahteva za izdavanje kao i uručivanje kartica zdravstvenog osiguranja, dobijanje potvrda za oslobađanje od participacije socijalno ugroženih osiguranika i drugi oblici ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja mogući i u poslepodnevnim satima na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", poručuju u RFZO pacijentima.
 
Gužve ispred Socijalnog godinama su uobičajena pojava u Novom Sadu. Filijala na Žitnom trgu je i sedište RFZO u Južnobačkom okrugu, dok se u manjim mestima i opštinama nalaze ispostave. S obzirom na to da na ceo Novi Sad, koji konstantno raste, postoji samo jedno mesto za izdavanje i overu zdravstvene knjižice i dobijanje potvrda, ne čudi što mnogi ne mogu da dođu do knjižice, pa samim tim ni do lekara. 
 
Javlja se, stoga, logična potreba za dodatnom ispostavom RFZO u Novom Sadu, s obzirom na to da u Beogradu, izuzev centrale, postoje ispostave u gradskim opštinama i to njih 17.
 
Postoji li mogućnost da se problem gužvi u Socijalnom reši otvaranjem nove ispostave umesto produžavanjem radnog vremena već dve nedelje ne žele da navedu za 021.
  • Nevena

    20.03.2017 16:57
    I meni je noćna mora posao oko "vađenja" bilo kog dokumenta.
    Ali RAZMISLITE: redovi se stvaraju za uzimanje BROJA! Da se ova grupa, ma kolika bila, raspredi na dolazak u toku celog radnog vreme, išlo bi sve brže i lakše.
    Za sada, praktikovala sam da odem 10-15 min posle otvaranja. I, RAČUNAJTE: opet je isti period čekanja na red, kao ste došlu u 4-5 h, i bili među prvih 10.
    Ako vidite da službenici prekidaju prozivanje zbog razgovora na mobilnom, odlaze sa šaltera pa od 12 šaltera rade 3 - ZOVITE ILI ODATLE NAPIŠITE MAIL DIREKTORU!
    Ima efekta , znam iz ličnog iskustva.


  • Slobodan

    20.03.2017 16:06
    Zelena livada
    10 Novembra podneo zahtev elektronski za zamenu zdravstvene knjizice, platio za dostavu na kucnu adresu. Danas 20 mart od knjizice ni traga ni glasa a nigde nema kontakt telefon da pitas gde je knjizica. A rekli da u roku od 60 dana salju, zasto LAZU
  • boris

    20.03.2017 15:31
    Zasto su ovakve stvari napolju bolje sredjene ? U cemu je poenta da je kod nas sve nakaradno i nenormalno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti