Da bi igrala u Evropi, Vojvodina mora da plati 250.000 evra

UEFA je usvojila molbu FK Vojvodina i produžila rok do 25. aprila do kada Novosađani moraju da isplate 250.000 evra kako bi dobili licencu za nastup u evropskim kvalifikacijma i ove godine.
Da bi igrala u Evropi, Vojvodina mora da plati 250.000 evra
Foto: D. Perišić

Dug se odnosi na obaveze prema bivšim igračima. - Problem nije mali, ali činimo sve što možemo da ga rešimo - kazao je predsednik UO Dušan Mijić.

On je dodao da je i bez problema sa evrolicencom, Vojvodina u u teškoj finansijskoj situaciji jer je klub u blokadi za 120 miliona dinara, a da su zaposleni na minimalcima. Podsetimo, poslednji put se o finansijskoj situaciji javno govorilo pre svega tri meseca, ali je tada rečeno da su dugovanja kluba znatno veća i da iznose 5,5 miliona evra, bez sudskih sporova.

Mijić je rekao i da je aktivirana tužba protiv nekadašnjeg direktora marketinga Petra Nikolića kojeg crveno-beli optužuju da je nezakonito prisvojio 220.000 evra klupskog novca.

Vojvodina je trenutno treća pred plej-of i sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na ostale konkurente za mesto koje vodi u evropske kvalifikacije ovog leta.

  • Zoki

    31.03.2017 13:57
    Nije problem, vajni upravljač klubim je osakatio isti toliko da ima u šteku Vošinih para (kojima sada kao plaća plate) pa će platiti i ovoo i opet sam sebi izdati menice. MRŠ iz kluba!!!
  • Zdravko

    31.03.2017 12:23
    Nije to nikakav problem. Uzeće se kao i obično od nekog "društveno odgovornog" javnog preduzeća i preliti u fudbal čiji je kvalitet na nivou dece iz 3. osnovne (s tim što klinci ne nameštaju utakmice). Privatizujte klubove i skinite nam ih sa grbače. Bez obzira na to što obožavam sport, ovo što se u našem fudbalu dešava nema nikakve veze sa sportom.
  • GORAN

    31.03.2017 11:34
    RASPAD
    Treba rasformirati i Vojvodinu i blizance iz Beograda!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.