Novosadski studenti u Kampusu obeležavaju Svetski dan studenata

Nacionalni dan studenata biće obeležen danas, 4. aprila edukativnim, sportskim i zabavnim aktivnostima na prostoru između studentskih domova Veljko Vlahović i Slobodan Bajić.
U prvom delu dana, koji počinje u podne, studentima će se predstaviti studentska i omladinska udruženja i strukovne organizacije. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa IDEAlab-om koji postoji u okviru Univerziteta u Novom Sadu i zainteresovanim studentima nudi programe obuke za podsticanje i realizaciju inovativnih preduzetničkih ideja, kao i programima Planinarskog doma "Železničar" koje će promovisati Fruškogorski maraton. Studentima će se i na neposredan način predstaviti student ombudsman Lazar Ćosić. 
 
Osim toga, studenti će imati priliku da se oprobaju u šahu, stonom tenisu, pikadu i borilačkim veštinama. 
 
U drugom delu programa od 15 časova, studenti će nastaviti druženje uz muziku i vredne nagrade. Studenti će imati priliku da osvoje dva paketa (prevoz, ulaznice i mesto u kampu) za "Sea dance" koje poklanja Egzit, potom šest nagradnih putovanja, po jedno mesto na Zaštitijadi i Grafijadi koje dodeljuje Studentska asocijacija Fakulteta tehničkih nauka, kao i50 vaučera za sedmodnevno korišćenje teretane. 
 
Organizator događaja je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, a program će trajati od 12 do 22 sata.
  • Sebičnost

    05.04.2019 13:57
    To što je juče, na dan studenata puštano iz razglasa, nije bila muzika, nego zvučno nasilje svih ljudi na PMFu i u okolnim zgradama. Sramota od onih koji su im to dozvolili.
  • limanac

    04.04.2019 21:35
    Buka
    Cestitam studentima njihov dan ali moram samo da skrenem paznju da ne razumem zastomora da bude tolika jacina raglasa, da mi iz okolnih zgrada slusamo ceo dan tutnjavu basova, iskreno imamo osecaj kao da me neko maljem udara po glavi. Od podneva samo cujete tutnjavu koja traje i do ovih trenutaka kada pisem. Plato je mala povrsina i siguran sam da ne treba ta jacina zvucnika da se ceo Liman 1 trese dok oni slave. Obratite paznju na to, da svojim slavljem maltretirate ceo dan stanare okolnih zgrada.
  • Darko

    04.04.2017 11:07
    Zamolio bih 021 da se malo pozabavi gotovo svakodnevnim orgijanjem studenata kod te fontane izmedju domova, narocito sada kada su dosli lepsi dani. Prodje li neko tuda rano izjutra (pre 7am recimo), videce gomilu smeca, limenki, polupanih flasa piva i drugih zescih alkoholnih pica. Zene koje su zaduzene za ciscenje tog dela Kampusa to uredno svakog jutra pociste, ali su vidno ogorcene na to sta ih zatekne kada dodju na posao. To su ti vrli studenti koji bi trebali da budu nosioci promena i napretka ove zemlje. O muzickom repertoaru koji se tu sa prozora okolnih domova pusta tokom bahanalija ne bih ovom prilikom, previse je uvredljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti