O trim-stazi na keju niko ne brine, Novosađani je koriste za izvođenje pasa

Nakon što je 2011. godine Grad odlučio da o keju u Novom Sadu brinu privatne firme, godinama se sprovodio tender za održavanje svih površina. Osim ove godine.
Gradska uprava za komunalne poslove, koja je godinama birala ko će brinuti o keju, nije sprovela tender za održavanje za 2017. godinu, što znači da od januara niko u potpunosti ne vodi računa o trim-stazi i o drugim podlogama, kao ni o sportskim terenima. Takođe, to znači da u ovom trenutku ne postoji briga o veštačkim podlogama u Novom Sadu. 
 
Na trim-stazi voze rolere i šetaju pse
 
Inače, prema Odluci o upravljanju kejom u Gradu Novom Sadu, Grad poverava održavanje svih površina, urbanog mobilijara i drugih objekata određenim pravnim licima i/ili komunalnim preduzećima, a nadzor nad primenom odluke sprovodi inspekcija.
 
Prema ovom dokumentu, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtbordova, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je rekreacija tj. trčanje.
 
Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima.
 
"Dok na tartan stazi neko ne bude ozbiljno povređen, ništa se neće promeniti, a možda ni tada, jer je sve više ljudi koji provode vreme na keju, na šetalištu i svim stazama, koje su zaista korisne i potrebne, ali se na neki način, verovatno nenamerno, zloupotrebljavaju", kaže za 021 Maja Č, dvadesetsedmogodišnja Novosađanka.
 
 
Ona nije znala da, prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara. Međutim, pitanje je koliko komunalni inspektori zaista prate stanje na ovim površinama, s obzirom na to da, kako smo naveli, nikome nije poverena briga o drugim pitanjima.
 
U Gradskoj upravi za komunalne poslove nisu za 021 odgovorili zbog čega nije sproveden tender za održavanje staza, kao ni da li postoji način da se obeleži tartan-staza kao namenjena isključivo rekreativcima.
  • Marek

    17.04.2023 10:40
    Trim staza
    Ponovo pokrenite ovu temu jer postaje nepodnošljivo trčanje na trim stazi.
  • canada

    05.04.2017 15:15
    @Mila ns
    "Pa pravac zapad! Nemoj casita ni casa. Sta se patite ovde. "

    Polovinom godine odlazim na zapad . Ne dao bog da se ovde ikada vise vratim i trpim takve kao ti .
  • prof.

    05.04.2017 12:38
    @Mila ns
    "Nisu zivotinje da se rane i jedu i sisaju."

    Nema sanse da protumacim ovu recenicu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti