FOTO, VIDEO: Na "Protestu protiv diktature" pročitani zahtevi studenata

Trećeg dana "Protesta protiv diktature" u Novom Sadu, učesnici su izneli svoje zahteve, zatražili kompletnu smenu vlasti, te pozvali sve građane da im se pridruže.

Kolona je sa Trga republike krenula Dunavskom ulicom, kejom i Bulevarom Mihajla Pupina do Banovine, gde su učesnici seli na raskrsnici kod Dunavskog parka i tada su pročitani njihovi zahtevi.

Oni traže smenu članova Republičke izborne komisije (RIK) zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda Srbije o održavanju izbora na Kosovu, zatim članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog nereagovanja na prekršaje u medijima tokom kampanje, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković zbog prekida skupštinskog zasedanja 1. marta i rukovodstva Radio-televizije Srbije zbog, kako su naveli, režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata.

Takođe traže i sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača. Studenti su naveli da će protestovati do ispunjenja zahteva. Nakon što su prošetali Beogradskim kejom, studenti su došli do Rektorata Univerziteta u Novom Sadu odakle su pozvali svoje profesore da im se pridruže.

"Nisu ovo protesti protiv izbornih rezultata, postoji mnoštvo razloga zbog kojih se okupljamo. Insistiramo na izborima čije će rezultate odlučivati volje građana, a ne stranaka. Pozivamo sve građane, sve radnike, koji su poslednjih 10 godina verovatno najviše ispaštali, da nam se pridruže. Ovo nije pitanje samo studenata, nego svih građana", poručio je aktivista Lazar Čovs.

  

U šetnji u kojoj je učestvovalo oko 2.000 građana, mogli su da se pročitaju parole poput: "Iza nas stojimo mi", "Mislim, dakle šetam", "Imam ja vremena (V)učiću!", "Da je Bastilja pao bi" i drugi. Učesnici protesta su sa sobom nosili posuđe o koje su udarali. 

Protest se završio na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde su okupljeni otpevali "Vuče, vuče bubo lenja" i najavili novi protest za sutra od 18 časova.

  • Cpku

    06.04.2017 09:24
    Што је више клевета и лажи
    Вучић нам је милији и дражи!!!
  • Branka

    06.04.2017 09:12
    Podrzimo ih
    Svi koji misle kao ovi mladi ljudi treba to i da pokazu.
    Podrzimo ih!
  • Vojvosadjan

    06.04.2017 09:08
    @neko iz mase
    Terao me je i Slobodan pendrecima (samo mnogo duzim i cvrscim) kao studenta beogradskog univerziteta pre 21 godinu, pa je sad tamo gde je (gde izdajnicima i tlaciteljima svog naroda i jeste mesto), kad mu ti i Vulin budete u avgustu slavili rodjendan pod lipom, ja cu biti u Portugalu na letovanju . Dodji da me zalijes smrkom, da ti labrnju tu bezobraznu, lajavu prosetam olosu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti