FOTO, VIDEO: Građani ponovo protestovali "Protiv diktature" u Novom Sadu, sutra novi skup

Više hiljada građana okupilo se danas u Novom Sadu na još jednom "Protestu protiv diktature".

Skup je u 18 časova počeo na Trgu republike, odakle je krenula protestna šetnja.

Okupljeni su noseći transparente krenuli Zmaj Jovinom, Modenom, Bulevarom Mihajla Pupina, Jevrejskom, zatim su skrenuli na Bulevar oslobođenja, potom u Maksima Gorkog do zgrade RTV-a gde su seli (na beton, ne na stiropor) i zadržali se jedno vreme. Tom prilikom poverenik sindikata Nezavisnost u Radio-televiziji Vojvodine Darko Šper kritikovao je rukovodstvo tog javnog medijskog servisa zbog načina na koji izveštavaju.

"Sram ih bilo, ovo nije njihova televizija, ovo je vaša televizija, vi je plaćate. Ja radim na ovoj televiziji zato što me vi plaćate, a ne ovi što lažu i manipulišu. I sutra ću doći ovde na posao i pogledaću ih u oči i samo da vidim da li će neko imati nešto protiv i da mi to u oči kaže. Ovo nije javni medijski servis, ovo ne znam šta je. Stojite ispred medijske kuće koja je prvu vest o vama objavila da ste napali novinarsku ekipu, što je gnusna laž. Sram ih bilo zbog toga, tako ne izveštava javni servis", naveo je Šper.

Građani su potom nastavili šetnju nazad ka centru grada, pored Radničkog, Skupštine grada, a zatim kraj Banovine gde se protest i završio.

Novo okupljanje zakazano je za sutra (ponedeljak) u 18 časova, kod "kurala" na Trgu republike.

Dodajmo još da su se protesti održali i u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji. Na svakom skupu je istaknuto da se od protesta neće odustajati.

  • Božidar

    12.04.2017 15:12
    Osipanje
    Hmm, sinoć sam video da je mnogo manje ljudi.
    Energija se kanda rasula i splasnula u ovom našem šoru.
  • Пингвин

    11.04.2017 15:26
    @Piplfoks
    Попалио си се, Пиплфоксе, као хепо-коцка. То што је протесте подржао и "доследни" Вук Драшковић довољно говори о њима. А, сад, бити левичар или десничар - то је "matter of taste", што би рекли Енглези. Теби је у новембру фаворит била Хиљари Кљинтон, која пије четири шаке лекова дневно да би уопште стајала на ногама. Да, у поређењу са њом - Путин, Орбан, Ердоган и Трамп су закон...
  • ns ix

    11.04.2017 09:17
    za Candygirl i dr..
    Zaista demokratija ne podrazumeva ni anarhiju - treba biti svestan toga!
    Tiranin, šizofreničar, ludak, samoljubivi narcisoidni bolesnik - zovimo ga kako god hoćemo (i sve je tačno!), taj pojedinac je odneo pobedu na (uglavnom skoro)fer ali i (100%)demokratskim predsedničkim izborima (jer smo svi imali pravo da glasamo kako god želimo!)

    Dakle jedino NIJE TAČNO da izbori nisu bili demokratski!! E tu je kvaka, dakle nema sada kukanja, kada 45% vas (ili ko su ti?) nije glasalo!!EJ!?

    Ja jesam, i sada imam pravo i da branim legalno izabranog predsednika jer je on to postao voljom većine (ne mojom voljom-odnosno protiv moje volje jer moj kandidat nije prešao npr. 17%) Pa šta sada? Da na ulici kmečim i cičim!? Kod kuće sam to već obavio posle proglašenja rezultata!!!!

    Nije Vučić nikoga sprečio da glasa kako hoće, niti da izađe na izbore!!! Mi smo generalno GLUP (i lenj - 45%) narod (sebe tu ne svrstavam) ali se RADO BUNIMO, a NIŠTA NE ČINIMO! Ovo šetanje NIJE ČINJENJE- to je nešto drugo, i možda je i pokvareno - a sigurno je protiv države (jer država nije aktuelni režim-ona je iznad toga-država se poštuje! idite u Ameriku pa pravite sr.nja da vidite kako ćete popiti pendrek i suzavac-UVEK)!!!

    Čestitam AV na pobedi, i neka nas jaši još dugo, dugo i duuugo, duuuugoooo, kada smo takvi idiJoti!!! NIJE on kriv što nas jaši, ali DS jeste, zato što siluje opoziciju i gura i natura svog kandidata iako očigledno vidi da NEĆE PROĆI! Ali DS insistira:ili DS ili potop :) :) OK, neka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti