FOTO: Smetala mu graja, pa posekao omiljeno dečije drvo za pentranje

Trojica muškaraca posekla su motornim testerama u petak 7. aprila oko 12:30h veliko drvo crvenolisne šljive, staro najmanje petnaestak godina, na livadi kod ulaza broj 13 u Ulici Seljačkih buna na Novom naselju.

Građani koji su se zatekli na licu mesta pokušali su da spreče sečenje drveta, ali je jedan od njih testerom zamahnuo prema devojci koji je pokušala da ga zaustavi u nameri.

Oni su na sebi imali fluorescentne prsluke, predstavili su se kao radnici Vodovoda i rekli kako su navodno dobili nalog da drvo poseku jer smeta kanalizacionim cevima.

Građani iz obližnjeg ulaza kažu da tuda ne prolaze nikakve cevi, pa su odmah alarmirali redovnu i komunalnu policiju, a uspeli su i da fotografišu tablice krem "Seicenta" novosadskih registarskih oznaka kojim su se dovezli ovi lažni radnici Vodovoda.

Kako saznaje 021 u policiji, vlasnik vozila je odmah identifikovan. Sumnja se da je sečenje drveta naručio komšija sa četvrtog sprata koji tu živi od kada je Naselje izgrađeno i koji je osamdesetih pohađao OŠ "Prva vojvođanska brigada".

On je naime u sredu pitao komšinice da li im smeta dečija graja pošto njemu jako smeta. Nakon što je dobio odričan odgovor, dan kasnije pojavila su se trojica muškaraca i premerila drvo.

U petak su došli kolima, parkirali se prekoputa livade u Ulici Kaće Dejanović i u roku od tri minute posekli ringlov. Kada je došla policija i ispitivala o incidentu stanare zgrade pored koje je bilo drvo, samo im glavni osumnjičeni nije otvarao vrata.

Stanari su podneli dvadesetak prijava zbog ovog vandalizma, a policiji su prosleđeni i video snimci sa okolnih zgrada na kojima se vide lica ljudi koji su drvo posekli.

To veliko drvo, bordo listova, godinama je bilo omiljeno među decom koja se igraju na velikoj livadi među zgradama, a posebno na tom drvetu na kojem s proleća i leti bude po nekoliko mališana i još toliko ispod dok igraju klikere u hladovini.

desna fotografija: Jelena Panić

U Gradskom zelenilu su za 021 kazali da je na terenu trenutno i Komunalna inspekcija koja pravi zapisnik i da će nakon uviđaja odneti posečene grane i izvaditi koren. Na istom mestu će biti zasađeno novo stablo, najverovatnije na jesen kada prođe period vegetacije.

Inače, u zemljama Evropske unije kazna za ovakav prekršaj je oko 5.000 evra. I kod nas je novčana (npr. za seču jedne jelke kazna je 125 evra), a može da bude i zatvorska ako je zapremina oborenog drveta veća od jednog kubnog metra.

Komentari 119

  • ukica

    31.08.2017 00:30
    buka
    Ja zivim u uovoj ulici od kako sam se rodila i ja sam se u toj istoj ulici igrala i odrasla.
    Ali vremena su se promenila, mi, tada nismo smeli toliko da galamimo i ne daj boze da dozvolimo da nas komsije opomenu, odmah bi sledila drasticna kazna roditelja.
    Danas se deca igraju sasvim drugacije skoro su se doselili neki novi klinci i kako oni dodjpse skupise se najmanje jos 15tek njih raspust je pa spavaju do 12, a onda izlaze.To je dernjava, cika vika, besumuzna jurnjava biciklima, torttinetima mada je uluca prometana o lopti da vam ne pricam...tup tup tup po celi dan jedna od omiljeni igara devojcica je da se takmice u vristanju, pa ko duze izdrzi. Opominjali smo ih , vikali, lepo pricali...nista. Malo prestanu, pa opet,Ocigledno imaju podrsku roditelja koji mirno sede u kucama umesto da se posvete deci
    Sinoc smo zvali policiju i s obzirom da ovo nije igraliste odamh su dosli i opomenuli ih,...i niata, danas su nastavili po starom....hajdete vi sto branite i razumete decu recite mi da li bi ovo vama tik ispod vasih prozora smetalo ili biste u tome uzivali?????
  • Millos

    13.04.2017 11:13
    Kazem samo
    Kako nije sebi odsekao usi?
    Nisam za samosakacenje, nego pricam o drasticnom resenju koje su odabrali. Treba vremena da naraste drvo. Ostari se dok prispe novo drvo.
    Kazem samo.
  • Ministar Šojble

    13.04.2017 09:54
    Kozohebe koji ne mogu da se adaptiraju na gradski život i prihvate disciplinu i zakone zemlje domaćina treba vratiti u divljinu odakle su i došli.Nemaš dokumenta za 48h deportacija u rodno mesto kod mame Božane i tata Bukve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti