Novi Sad dobija program razvoja turizma do 2022. godine

Grad Novi Sad će u narednom periodu dobiti program razvoja turizma Novog Sada za period od 2018. do 2022. godine, saznaje 021.

Ovaj program će za Novi Sad uraditi "Centar za istraživanja i studije turizma" nakon javnog tendera na kome su bili jedini ponuđač, a iz budžeta grada za ovo će biti izdvojeno 4.080.000 dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, cilj izrade programa je da omogući "održivi ekonomski, ekološki i socijalni razvoj turizma u Gradu", dovede do jačanja konkurentnosti turističke privrede i sa njom povezanih delatnosti na domaćem, regionalnom i međunarodnom tržištu, kao i da se poveća direktno i ukupno učešće sektora turizma u bruto domaćem proizvodu Grada, da se poveća broj zaposlenih u turizmu i konačno unapredi ukupni imidž Novog Sada.

"Prioritet je postizanje povećanja konkurentnosti i deviznog priliva, rast domaćeg turističkog prometa, ali i rast broja zaposlenih. Potrebno je obezbediti dugoročnu zaštitu prirodnih i kulturnih resursa u funkciji turizma i zaštitu potrošača u skladu sa evropskom praksom, ali i ukupno poboljšanje kvaliteta života stanovnika Novog Sada", navela je Uprava za privredu u dokumentaciji.

Vremenski period za izradu prve verzije dokumenta Program razvoja turizma do 2022. je ne duže od 180 dana. Nakon datih komentara ponuđač će imati 30 dana da unese dodatne komentare i potrebne izmene u finalnu verziju dokumenta. Tokom izrade dokumenta, "Centar za istraživanja i studije turizma" će morati da održi radionice sa svim akterima turističke privrede i konsultuje se sa Socialno-ekonomskim savetom Grada i Savetom za razvoj turizma Vojvodine.

  • milica

    28.04.2017 21:22
    car
    car
  • DILETANT

    11.04.2017 09:35
    ĆULIĆ SE OPET OGREBAO
    Ćulićev kapacitet za bavljenje ovakvim problemom je kao FK Vojvodine da igra u Ligi šampiona...
  • lila

    11.04.2017 04:09
    prljav grad
    Lepo, samo neka se gradske vlasti prvo postaraju o čišćenju ulica i postavljanju kanti za smeće. Najuže gradsko jezgro nikada nije bilo toliko prljavo kao sada.
    Portal 021 mogao bi da napravi konkurs za izbor fotografija najprljavijih ulica u Gradu, a zatim da ih objavljuje kao serijal.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti