Bokanu određen pritvor da ne bi uticao na svedoke

Tomislavu Bokanu, lideru Pokreta "Dinara-Drina-Dunav", osumnjičenom za trgovunu uticajem, posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor.
Bokanu određen pritvor da ne bi uticao na svedoke
Foto: Žarko Bogosavljević
Ista mera određena je i Milošu Stanisavljevuću (35), koji je bio direktor u JKP "Vodovod i kanalizacija", osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja. Nada Todorović (34) osumnjičena za isto krivično delo, posle saslušanja je puštena da se brani sa slobode.
 
Bokanu i Stanisavljeviću je pritvor određen zbog toga da ne bi mogli da utiču na svedoke, pišu Novosti.
 
Bokan se sumnjiči da je kao savetnik u JKP "Vodovod i kanalizacija", uticao na tadašnjeg direktora Stanisavljevića da, protivno Zakonu o budžetskom sistemu, zaposli 18 radnika. Todorovićeva, koja je privremeno obavljala dužnost direktora, tereti se da je pod Bokanovim uticajem u ovom preduzeću zaposlila dva radnika, takođe u vreme zabrane primanja.
 
Protiv Bokana se u Osnovnom sudu u Novom Sadu već vodi postupak zbog trgovine glasovima na izborima 2012. godine. On je tada, kao član Romske demokratske partije, prema optužnom predlogu, podstrekavao na davanje i primanje mita. Navodno je glasačamima preko saradnika nudio od hiljadu do dve hiljade dinara da zaokruže izbornu listu "Romska demokratska partija – Tomislav Bokan".
  • Slavica

    19.04.2017 11:34
    A bivše zečice sada su šefice.
  • DMS

    18.04.2017 13:54
    @Djuro
    Hahahahahahahahahaha.... bravo Djuro!
    Batali se Milose politike, ti si programer.
    Mada vidim da si se fizicki ugledao na stranacke kolege, takve vole svuda, nabildovane i istetovirane, kompleksase.
  • Sima

    17.04.2017 18:37
    A šta je sa pokradenim građevinskim materijalom u vodovodu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti