Gradu Novom Sadu naloženo da isplati odštetu pomagaču uzbunjivačice

Viši sud u Novom Sadu doneo je u sredu prvostepenu presudu u korist Zorana Pandurova kao lica povezanog sa uzbunjivačem.
Gradu Novom Sadu naloženo da isplati odštetu pomagaču uzbunjivačice
Foto: 021

Sud je u postupku po tužbi zbog uzbunjivanja utvrdio da je tuženi Grad Novi Sad izvršio štetnu radnju prema Pandurovu, zaposlenom u komunalnoj inspekciji Novog Sada, i naložio da mu se isplati 180.000 dinara zbog pretrpljenog straha i povrede časti i ugleda, javlja portal Pištaljka.

Zoran Pandurov je kolega uzbunjivačice Marije Beretke koja je pre mesec i po dana u postupku vezanom za uzbunjivanje na istom sudu dobila presudu protiv Grada Novog Sada.

Prvostepena presuda koju je donela sudija Mirjana Marković prva je u Srbiji za osobu povezanu sa uzbunjivačem. Ovom presudom sud je naložio Gradu Novom Sadu da ne ponovi štetnu radnju prema Pandurovu i da o svom trošku presudu objavi u jednom listu sa tiražom od najmanje 100.000 primeraka.

Kako je na suđenju posvedočila Marija Beretka, Zoran Pandurov joj je kao kolega iz iste uprave pomagao pravnim savetima kako da izvrši uzbunjivanje u vezi sa korupcijom u Upravi za inspekcijske poslove.

Nakon što se saznalo da je Beretka uz pravnu pomoć i podršku Zorana Pandurova prijavila nezakonite radnje svojih šefova, njih dvoje su premešteni na druga radna mesta koja nisu odgovarala njihovom radnom iskustvu i stručnoj spremi. Beretka je bila premeštena na rad u drugoj upravi, a Pandurov je iz odseka za komunalne sisteme nalogom prebačen da radi u "zelenom pauku", a nakon žalbe novim nalogom da vozi auto po gradu i traži nepropisno parkirana vozila koje će pauk pokupiti. Zoran Pandurov je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom.

Uzbunjivačica Marija Beretka je ekspresnom presudom u radnom sporu vraćena na staro radno mesto. dok je Zoran Pandurov na stari posao vraćen privremenom merom višeg suda nakon što je podneo tužbu u vezi sa uzbunjivanjem.

Podsetimo, Marija Beretka je ukazivala da načelnik Uprave za inspekcijske poslove i njegovi saradnici ukidaju prekršajne naloge privilegovanim vlasnicima nepropisno parkiranih vozila kao i da određene predmete drže u fiokama do zastarenja. Svedočeći na sudu, ona je izjavila da je arhivirala predmete koje je njen načelnik obustavljao službenom beleškom, te da se zbog toga obratila kolegi Pandurovu kako bi je kao pravnik posavetovao da li ona zbog toga može imati posledice. Kako je navela, Pandurov joj je rekao da je to što se radi krivično delo i da ona može biti odgovorna.

Grad ima pravo da se žali na presudu donetu u sredu.

  • stanari

    17.04.2017 18:30
    pitanje za redakciju
    Zasto Vojvodjanska 3 nedelju Dana IMA hladne radijatore? Danas ceo Dan nemozemo da dobijemo nikog u toplani
  • Branko Aleksandar

    17.04.2017 06:29
    Evo ja sa punim imenom tvrdim da su to radili ne jednom nego vise puta kad sam ja osobno prijavljivao pauku i kad su me zaparkirali kreteni.
    Pogledajte samo Kod Gondol. kod Pia.a kod mosta ko parkira na trotoaru pazi udju svaki dan gore njih troje Audi, Mecka ili Skoda, pogledajte crni Jeep u maloj ulici desno od Jevrejske stalno parkira u ulici pod znakom i pauk nosi stalno samo Yugice i ostale njega nikada. Kad smo snimili video bas kako pauk dolazi, ne dize Jeep prvo crne boje nego ide u sredinu i dize Yugo poslali smo to sve na inspekciju parking servis i Policiju i na prekrsajni sud sta izvode. Idemo dalje odite u Zeleznisku ulicu vlasnik prodavaonice gore.je svoj VW parkira tacno pred trgovinom tacno pod znakom zabrane parkiranja i na trotoaru za pesake. I nikad ga pauk ne dize. I sve dok je ovakvih slucajeva naravno treba podrzati uzbunjivace i rigorozno kaznjavati ovakve istupe i korupciju.
  • Novosadjanka

    16.04.2017 06:30
    Svaka cast za sudiju i pravosudje. Kamo srece da je vise ovakvih ,hrabrih, ljudi. A gospoda koja imaju negativne komentare, su verovatno iz "one" povlascene grupe koja ni pekaru hleb ne placa, a kamoli kazne i za koje zakon ne vazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.