Građani danas čiste Šodroš

Akcija čišćenja Šodroša održava se danas, čime će se obeležiti Dan planete zemlje.
Ovo je druga akcija u nizu čišćenja dunavske obale u Novom Sadu. Prvi put je očišćen Bećarac, a građani će ovog puta očistiti jednu od prljavijih plaža.
 
Jedan od organizatora, Ognjen Tomašević iz Novog kulturnog naselja, kaže za 021 da će se Šodroš očistiti i pripremiti za novu kupališnu sezonu. On dodaje da bi ovakvih akcija trebalo da bude više, kako bi se podigla svest građana. 
 
"Bilo bi prirodno da svi vodimo više računa o našoj planeti, ali što da ne, ovo je jedan zdrav aktivizam i zdravo druženje u prirodi. Želimo da svojim primerom pokažemo drugima kako bi trebalo da se ophodimo prema našoj prirodi i okolini", dodaje Tomašević.
 
Organizatori su obezbedili određenu količinu vreća i zaštitnih rukavica, ali su zamolili građane da ponesu sopstveni pribor ukoliko su u mogućnosti.
 
Čišćenje počinje u 11 časova, a više o događaju možete pročitati OVDE.
  • Мунгос

    22.04.2017 16:44
    Ови наши све раде погрешно. Чисте Шороша, уместо да очисте од Шороша. Мораћемо да замолимо браћу Русе да помогну.
  • Bob

    22.04.2017 10:23
    Podrska
    Podrska vrednim i savesnim ljudima koji su preduzeli nesto. Sa druge strane pitanje: gde su gospoda komunalni policajci i ostala gradska cistoca da se bave djubretom na Sodrosu i drugim lokacijama? Svest gradjana je posebna prica
  • Goja

    21.04.2017 23:08
    Taj Šodroš ne moš očistiti, koliko ga ovi mogu zagaditi. Ne pada mi na pamet čistiti za nekim! Nek postave dežurnog komunalca da nadgleda i kažnjava nesavesne i da vidiš kako bi se rešio problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti