Grad najavio pomoć porodici kojoj preti izbacivanje iz doma na Limanu IV

Grad Novi Sad potrudiće se da pronađe rešenje za stambene probleme porodice Đurkić koja živi u improvizovanoj baraci na Limanu IV, rečeno je u Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

Načelnica te uprave Vera Grkavac kaže za RTV da postoji mogućnost da im se dodeli jednokratna novčana pomoć za iznajmljivanje stambenog prostora i da se porodica nipošto neće prisilno iseliti. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju.

"Iako mesecima pokušavaju da nađu novi dom, Đurkići nisu uspeli, a rok je istekao i preti im rušenje barake bagerom. Ukoliko u narednim danima ne pronađu novi krov nad glavom, Centar za socijalni rad oduzeće roditeljima mališane", naveo je ranije za 021 Goran Bajšanski iz Udruženja Novi Sad i dodao da je OŠ "Žarko Zrenjanin" koju pohađaju mališani inicirala akciju da im se pomogne i aktivno se uključila.
 
Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su odlični đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta.

"Apel za pomoć ovoj porodici našem Udruženju stigao je upravo od škole koju deca pohađaju i u kojoj su i direktor i učitelji zabrinuti za njihovu budućnost. Posetili smo ih i uverili se da je zaista reč o porodici, voljenoj deci i roditeljima koji se trude koliko god su u mogućnosti. Zato nam je potrebna finansijska, idejna, informativna ili bilo koja raspoloživa pomoć da ovoj porodici što pre pronađemo dom, kako se ne bi razdvojila. Svi koji žele i mogu da pomognu, neka se jave našem Udruženju", poručuje Bajšanski.
 
Ukoliko ste u mogućnosti da donirate novac za kupovinu ili iznajmljivanje kuće, to možete učiniti na žiro račun: Banke Intesa: ‎160-450858-70 i Vojvođanske banke: ‎355-3200555580-26 - devizni račun.

  • Istina

    27.04.2017 10:21
    Oni koji su prodavali parcelu znali su da na njoj neko zivi. Ta porodica tamo zivi dovoljno dugo da sigurno ima odredjena stanarska prava. U tenderu o prodaji moglo je da bude uslovljeno i resavanje stambenog pitanja porodice koja zivi na parceli i da to padne na teret investitora, sto je praksa u mnogim zemljama. Ostaje pitanje zasto se to sve nije razmatralo na profesionalnom nivou pa sad gradske vlasti prave populisticke korake koje ce da kostaju sve gradjane...ili pojedinci prave "seme" na stetu grada.
  • teča

    27.04.2017 08:47
    @stanko
    izbeglice su radom su rešili stambena pitanja ? Stvarno? Znači nije bilo ni malo pomoći vlade Vojvodine, UNHCR i drugih institucija? Ne bih baš rekao i mislim da ste zlonamerni prema ljudima koji su siromašni. I dokle mislite da se vodite kao "izbeglice" ? Ratovi su završeni pre 20-ak godina, većina nekadašnjih izbeglica ima i srpske i hrvatske papire tako da ne vidim više razlog zašto biste imali status izbeglice. A našu sirotinju da ostavite na miru jer je naš radnik postao sirotinja zahvaljujući nacionalističkim divljanjima. Dok je bilo SAP Vojvodine nije bilo gladnih u Vojvodini.
  • Pointless

    27.04.2017 08:30
    Skupo će naše društvo koštati jeftina populistička politika i skupljanje jeftinih poena dok na skupim stvarima u koje se ulažu godine truda i rada gubimo i ono malo što imamo. Ostaj Srbijo, međ izbeglicama, ciganima, beskućnicima, prodanim glasačima i nepismenima... ostaj i plači za lekarima, profesorima, naučnicima, inženjerima... ostaj i stisni zube kad ti teško bude

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.