Mlada recitatorka iz Novog Sada učestvuje na republičkoj smotri

Učenica petog razreda Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" i članica Kluba Umetnika Bina plasirala se na republičku smotru recitatora.
Mlada recitatorka iz Novog Sada učestvuje na republičkoj smotri
Foto: 021.rs

Ona će predstavljati sebe, klub, svoju školu i Novi Sad na republičkoj smotri recitatora koja će se održati u Valjevu 19. maja.

Tijana će u Valjevu govoriti stihove pesme "Običnim rečima rečeno" autorke Biljane Stanojević. Mentorka koja je pripremala Tijanu je jedna od osnivača Kluba Umetnika Bina i predsednica KUB-a, Dragana Mladenov.

Prethodila je pokrajinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" koja je bila četvrti stepenik takmičenja mladih recitatora. Za Vojvodinu, po 48. put, smotra se održala u Sečnju od 21. do 23. aprila.

Žiri je bio u sastavu: Miodrag Petrović (glumac), Ana Leskovac (dramska umetnica), Katalin Fazekaš (profesorka), Mihajlo Zazuljak (novinar), Nuku Čobanu (književnik) i Katarina Čeliković (profesorka). Žiriju i publici se u tri dana predstavilo preko 150 najboljih recitatora cele pokrajine u tri uzrasta (mlađi, srednji i stariji), a na republičku smotru se plasiralo svega po devet takmičara iz svakog uzrasta.

Klub Umetnika Bina - KUB je mlada organizacija umetnika i entuzijasta koja je osnovana u Novom Sadu. Deluje kroz tri sekcije: dramsku, recitatorsku i plesnu. Osnovni cilj im je da kroz umetnost i aktivizam poboljšaju kvalitet svakodnevnog života i da  pokrenu građane da neguju jezik, kulturu i umetnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti