Novosadski policajac uhapšen zbog "sređivanja dokumenata"

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su novosadskog policajca M. Đ. za koga se sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja, za dve osobe pribavio lažna dokumenta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Novosadski policajac uhapšen zbog "sređivanja dokumenata"
Foto: 021.rs
Za jednu od tih osoba je bila raspisana poternica, navodi se u saopštenju.
 
Sumnja se da je on 10. januara 2014, u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu, izvršio provere za muškarca iz Beograda i njegove lične podatke, kao i informaciju da ta osoba nema izdata lična dokumenta u Srbiji, dostavio M. Z. iz Beograda, za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne.
 
Osumnjičeni je, nekoliko dana kasnije, u službenim prostorijama Policijske stanice u Temerin, uticao na policijsku službenicu da na njegovoj adresi prijavi prebivalište za M. Z. i da primi zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave za M. Z. sa podacima muškarca iz Beograda, bez prethodne provere identiteta.
 
MUP je u saopštenju naveo i da su za M. Z, izdata dokumenta na osnovu kojih je sa lažnim identitetom napustio zemlju. Na isti način, krajem januara ove godine, osumnjičeni M. Đ. je, takođe, u Temerinu pribavio lažna dokumenta za jednu osobu iz Sombora, koja je imala zabranu izdavanja putne isprave u Srbiji, koristeći dokumenta druge osobe.
 
Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, za M. Đ. je određeno zadržavanje i on je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa tužilaštvom, nastavljaju rad na ovom slučaju, navodi se u saopštenju.
  • traktorista Mile

    29.04.2017 00:58
    krupni kadar je mama
    Najveći kriminalci su policajci. Što bi rekao Atheist Rap.
    P.S. Traktor mi je 2 parking mesta pored plavog Sitroena.
  • Biba

    28.04.2017 22:40
    Ljubi ga majka
    Ima njih mmogo u Novom Sadu kaze jedan 20 godina sam tu moje vreme je doslo
  • mica

    28.04.2017 19:34
    Policija,sudstvo,mafija i politicari sa jedne strane ,narid sa druge

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti