Roditelji novosadskih osnovaca ogorčeni: Na ekskurziju u nebezbednom autobusu

Učenici drugog razreda OŠ "Jošef Atila" nisu u petak na vreme krenuli na petodnevnu ekskurziju u Kosjerić, pošto je autobus kojim su išli bio neispravan.
Roditelji novosadskih osnovaca ogorčeni: Na ekskurziju u nebezbednom autobusu
Foto: 021.rs
Ovo je izazvalo revolt roditelja koji, kako kažu za 021, ne razumeju logiku prevoznika "Omnis tours", koji se usudio da osmogodišnjake vozi u zakonski neobezbeđenom vozilu.
 
"Polazak je trebalo da bude u pola 10, ali đaci nisu krenuli jer je autobus imao tehničke nedostatke i nije bio obezbeđen u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, poput požara. Kada smo čuli da je vozač pokušao čak da 'reši' to pitanje sa policajcem koji je pregledao vozilo, bili smo zgroženi. Naravno da policajac nije pristao na takve marifetluke i drago nam je što je tako. Možda je spasio našu decu tragedije. Autobus je poslat na otklanjanje svih nedostataka, pa je put Kosjerića krenuo sa tri sata zakašnjenja", kaže majka jednog od đaka.
 
Tog dana na ekskurziju je na više lokacija išlo nekoliko razreda ove osnovne škole. Turistička agencija koja je organizator je "Arka turs", za koju roditelji kažu da je svoj posao radila odgovorno, ali je problem napravio prevoznik.
 
 
U saobraćajnoj policiji za 021 potvrđuju da vozilo nije pušteno na put zbog neispunjavanja tehničkih uslova, koji su propisani zakonom. O pokušaju navodnog podmićivanja policajca obavešten je vrh policije. 
 
Direktorka prevoznika "Omnis toursa" Ljiljana Konstantinović već pet dana ne odgovara na pitanja 021 o situaciji koja je zadesila decu i roditelje prošlog petka.
 
Inače, prevoznik u ovoj situaciji ne može da snosi nikakve kazne s obzirom na to da vozilo nije zaustavljeno u saobraćaju. 
 
Tokom proteklog vikenda, probleme na ekskurziji su imali i đaci OŠ "Miloš Crnjanski" koji su bili na Divčibarama, a njih pedesetak završilo je u bolnici zbog problema sa stomakom. Više o ovome kada pristignu relevantne informacije svih uključenih strana.
  • Dragan

    16.04.2018 16:30
    Petodnevni tehnicki
    Petodnevni tehnicki pregled vozila je samo papir koji dokazuje da je vozilo ispravno. Posto je autobus posle vanrednog pregleda otisao na put znaci da je bio tehnicki ispravan. U pitanju je bio problem u "srpskoj papirologiji" ili FTJ1P (fali ti jos jedan papir). Sto se vise "gluposti" zahteva za prevoz dece to je prevoz skuplji pa ispada da voze decu na put oko sveta. A taj tehnicki zahteva dva cekica, dva pp aparata, lance, rudu, rez tocak, prva pomoc, amss, itd gomilu stvari koja vasoj deci nista ne znace kao vozac koji ima lekarsko i trebao bi da ima psiho test. Kocnice otkazuju sad pa sad, moze nova guma da pukne u voznji, moze trece lice pijano da udari u bus i milion drugih stvari da se desi na koje jedan pp aparat ne moze da utice ni najmanje. Ne branim nikog i ne zelim da se zameram ni na koji nacin, samo da vam prikazem šta je petodnevni tehnicki pregled.
  • Za djokicu

    04.05.2017 23:41
    Samo
    Ime objasnjava :). E pa djokice raspitaj se malo po skolama, a i vrticima kako se organizuju ekskurzije.
    A
  • Boki

    04.05.2017 13:30
    Zasto
    nisu roditelji svoje dete lepo vratili kuci i trazili povrat novca?
    Ja svoje dete sigurno ne bi pustio na put u takvom slucaju. Nije to ekskurzija do centra grada nego preko 400 kilometara(tamo i nazad)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.